Buna ziua..in luna februarie am avut probleme de la vecinu de la etajul 4,care are problema pe scurgerea de la bucatarie,de cate ori da drumul la apa la bucatorie imi curge mie in casa,pe ghena,s-a infiltrat in perete..vecina de la etajul 2 avand faianta pana sus nu are probleme,iar la etajul 3 nu locuieste nimeni..am discutat cu el,i-am spus ca este o problema,neaga ca ar fi de la el...problema este doar atunci cand da drumul la apa el...cand da vecina de la 2..nu este problema...si marea problema este ca nu exista guri de vizitare pe ghena si el nu vrea sa sparga..am anuntat la asociatie si spune sa vorbim cu el..nu as vrea sa il dau in judecata sa umblu prin tribunal..ce solutie as putea gasi..va multumesc!
Sesizati presedintele asociatiei in scris (luati nr de inregistrare) ca aveti infiltrații de apa pe coloana cutare. Ar putea fi de la coloana comuna sau din apartamentul cuiva, nu aveti de unde sti cu exactitate, nici dvs si nici presedintele, pana ce nu se constata nemijlocit.
Presedintele e obligat sa va raspunda in scris in 10 zile si sa ia masuri pt identificarea cauzei:
-- notifica proprietarii sa permita accesul pt verif instalatiei comune (acestia sunt obligati sa permita accesul), max 5 zile;
-- cheama instalator;
-- daca e nevoie de spart, se sparge dar acum exista camere video si s-ar putea sa nu fie nevoie de spart, mai ales pt determinarea preliminara (conducte comune sau nu);
-- daca e pe parti comune dispune repararea (inclusiv pereti sparti pt constatare) si plateste toata lumea;
-- daca se dovedeste ca nu e pe parti comune, ofera 2 alternative: opreste apa rece si calda pe coloana pana cand proprietarii binevoiesc sa afle cauza si sa repare sau, varianta doi, proprietarii sa accepte sa continue atunci, pe loc, cu acelasi instalator, investigatiile/reparatiile urmand ca plata sa o faca proprietarul la care s-a constatat avaria.
E de datoria asociatiei sa faca investigatii, Presedintele trebuie sa se asigure ca avaria nu e pe parti comune si trebuie sa va precizeze in scris treaba asta ca raspuns la sesizare. Altfel se expune riscului ca avaria sa fi fie pe parti comune si sa plateasca din buzunarul lui pagubele.