De cateva luni de zile ma confrunt cu o problemă cu asociația. Locuiesc la etajul 2 iar vecinilor de mai jos le-a aparut umezeala pe tavanul din baie. Asociatia a adus un instalator care a constatat ca problema ar fi de la sifonul meu si ca va trebui sa sparga gresia si sa il inlocuiasca.
Cand am dat drumul la toate sursele de apa din baie insa, vecinilor nu le curgea nici o picătură. Instalatorul a motivat ca apa dureaza sa se infiltreze si nu se va vedea imediat.
Eu am renovat complet baia acum doi ani si am fost reticent sa sparg, asa ca am adus un alt instalator si am anulat sifonul.
Pata de apa din tavanul vecinului de jos a continuat sa se mărească. Instalatorul asociatiei a venit nou si a constatat ca am teava principala sparta si trebuie demolat tot caminul. Am sugerat ca ar putea fi si de la etajul de sus. La mine in tavan nu era udeala deci mi s-a spus ca nu se poate. Am insistat sa verifice si mai sus, iar dupa multe certuri au fost de acord. Au descoperit ca de sus pica pana la urma. Motivul pentru care nu e ud la mine e pentru ca apa se prelinge pe coloana principală iar căminul meu e mai larg si nu o atinge, pe când la etajul unu este lipita de cămin. Ulterior a apărut o pata si la mine.
Noua problema este ca vecinul de sus are ciment turnat in jurul cotului care este spart, iar instalatorul asociației nu a vrut sa spargă. A continuat sa insiste ca tot de noi este si ca trebuie sa ne demoleze. Pana la urma a acceptat sa spargă, insa in loc sa sparga langa țeava principală a spart la vreo 50 cm dinstanta si mi-a surpat o parte din tavan. A insistat ca tot din vina noastra este ca nu i-am dat voie.
Ca sa se demonstreze odata pentru totdeauna de unde vine apa am desfacut o placa de faianta din partea de sus a căminului. Cand a vazut ca apa vine intr-adevar de mai sus, din cotul bagat in ciment a fugit din casa spunand ca nu ii acordam respect. In situația aceasta, cine imi repara mie baia si unde ar trebui sa fac plangere?
Administatia spune ca trebuie sa suporte vecinii de sus, insa eu nu ii vad vinovati cu nimic, ei sunt veniti noi in bloc si nu au efectuat ei lucrarile. Multumesc pentru ajutor!
Prin negociere de bun simt, repararea si plata, ar trebui impartita intre cele 3 apartamente implicate pe verticala, instalator si asociatia/ presedintele care a adus un "mester" care nu a fost capabil sa dea o solutie clara. Cu instalatorul, asociatia trebuia sa incheie contract de prestari servicii cu termene, garantii, responsabilitati si forta majora.
Pretentii despagubiri
mayam
In urma cu 3 saptamani am inundat vecina de la parter. Inundatia nu a fost provocata de mine, ci de o teava comuna infundata. Acum vecina doreste sa ma cheme ... (vezi toată discuția)