Buna ziua, daca o angajata a depus un document medical prin care solicita reducerea programului la 6 ore din considerente medicale pentru ca sarcina prezinta risc, dar in anumite zile aceasta sta 8 ore (fara a fi obligata), ce riscuri pot aparea in cazul unui control, a unui accident de munca sau traseu pentru angajator?
Va multumesc.
In procesul verbal de cercetare a evenimentului produs, angajatorul poate fi mentionat ca responsabil pentru nerespecatarea programului de lucru redus, recomandat de medic si acceptat de catre angajator. Se are in vedere protejarea copilului si a mamei.
Buna seara.
Din ce motiv ramane la locul de munca peste programul specificat?
Daca s.a aprobat reducerea programului de sarcina nu mai are voie sa desfasoare activitate peste acet program, din ce cunosc eu...
Dvs.cate ore o pontati ziua respectiva, 6 sau 8?
Buna ziua dle. Ionut,
motivul invocat este ca se plictiseste acasa, conducatorul locului de munca nu i-a solicitat sa ramana peste cele 6 ore.
Pontajul se face electronic pe baza de cartela dar va fi pontata 8 ore.
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Aceste concluzii am tras si eu studiind legea, avem 2 colege in aceasta situatie, stau peste cele 6 ore benevol din motive puerile as spune eu: ca se plictisesc acasa sau ca mai au cate ceva de facut, a se nota ca nici un manager nu le-a solicitat sa ramana peste programul redus, ci dimpotriva.
De aceea v-am solicitat un punct de vedere.
Buna ziua.
Eu as ruga acele persoane sa ponteze "de iesire' la sfarsitul celor 6 ore, cu rugamintea de a parasi incinta ( si le as da salariul doar pentru cele 6 ore- de fapt scuze, in acest caz reducerea programului se face fara reducerea salariului), as instinta medicul de medicina muncii cu care am contract precum si ITM-ul de care apartin, toate aste in scris si cu numar de inregistrare intrare/ iesire, cu mentiunea ca fac asta benevol, nu le a rugat sau impus nimeni sa faca asta... Asa aflati si parerea dumnealor...
In ce domeniu desfasurati activitatea?