avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere minor

Buna seara!
Va rog daca ma puteti lamuri intr o anumita privinta- sotul meu are un copil din prima casatorie, caruia ii plateste o pensie de intretinere lunar. In curand (aproximativ o luna) vom deveni parinti - ce trebuie sa facem pentru a i se recalcula suma platita primului copil? Trebuie deschis proces sau ce anume?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 07:34, 19 Octombrie 2018
Buna seara,
Sotul trebuie sa se adreseze instantei pentru diminuarea cuantumului pensiei de intretinere.
in ziua in care se naste depune personal sau prin curierat sau prin email semnata o cerere catre judecatoria de care apartine primul copil si solicita simplu, recalcularea pensiei de intretinere avand in vedere noile imprejurari.Scrie in cerere adresa completa a mamei, cererea in dublu exemplar, taxa de 20 ron, si apoi pregateste copie dupa noul certificat, adeverinta de la anaf cu veniturile din ultimul an, adeverinta de la locul de munca cu venitul net pe ultimile 6 -12 luni.
din 25% se va da 16.5% pentru primul copil inceoand cu data introducerii chemarii in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor maara maara Buna ziua.Revin cu o problema a sotului meu.Acesta are un copil de 9 ani din casatoria anterioara caruia-i plateste lunar 25% din salariul net pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere cristina cioploiu cristina cioploiu Buna seara tuturor, Sunt divortata de 2 ani, am un copil minor cu fostul sot, de doi ani locuiesc in Italia stau impreuna cu o alta persoana si nu am loc de ... (vezi toată discuția)