avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasaport pentru minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasaport pentru minor

Bună ziua,
În urmă cu 3 ani am divorțat de fostul meu soț, la notar de comun acord, rezultând o custodie comună în ceea ce o privește pe minora noastră în vârstă de 5 ani. De cel puțin 1 an mă rog de el să-i facă minorei pașaport și mă tot amâna.
Îmi spuneți, vă rog frumos, dacă există vreun articol de lege care ar putea să-l oblige să-i facă pașaport, sau dacă aș putea să-l decad din drepturi cf. nepăsării sale față de interesul superior al minorei?
Cel mai recent răspuns: carmenflorin , utilizator 10:01, 19 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu il puteti decadea si nici solicita custodie exclusiva avand in vedere doar acest argument (daca mai sunt si alte mottive se poate discuta si incerca).

Ceea ce puteti face este sa ii supliniti consimtamantul prin instanta (atat pt pasaport cat si pt iesirea din tara).
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.eu si tatăl copilului meu nu suntem căsătoriți,avem un copil impreuna dar el nu a mai venit de 1 an Utilizator2828 Utilizator2828 Am un copil in varsta de 2 ani si 2 luni. Cand eram însărcinată în 4 luni am decis ca este mai bine să ma despart de tatal copilului meu in schimb am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am un copil de 2 ani și 6 luni dintr-o relație ... Andrap98 Andrap98 Buna ziua ! Am un copil de 2 ani dintr-o relație de concubinaj. Relația a fost si cu bune și cu rele pana am făcut certificatul copilului .. după s-a ... (vezi toată discuția)