avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept locuinta temporara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept locuinta temporara

Cat timp are dreptul sotia fratelui meu decedat, sa mai locuiasca in casa tatalui meu,? Mentionez ca unic proprietar in urma unui act de mostenitor, este tatal meu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: adry. , utilizator 17:07, 19 Octombrie 2018
Sa intelegem ca atat tatal dvs, cat si fratele dvs, au decedat? Daca da, se pune intrebarea: ati dezbatut succesiunea dupa tatal dvs? Dar dupa fratele dvs? Daca nu, dvs in calitate de descendent si succesibil al tatalui dvs, nu aveti cum s-o scoateti afara din casa pe sotia fratelui dvs.
Tata nu a decedat, doar fratele. Dar sotia fratelui, inca locuieste cu tatal meu. Voiam sa stiu cat timp are dreptul sa mai locuiasca cu el acolo
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
adry., utilizator
De ce considerati ca daca a ramas vaduva, nu mai face parte din familie?
Daca tatal traieste si el o accepta, nu aveti nici un drept sa o dati afara. Daca tatal a decedat, faceti succesiunea. Astfel, si cumnata va avea partea ei in urma sotului, si va avea dreptul sa locuiasca acolo pe "miimea" ei de parte.
Ea singura s-a "dat afara" din familie. Iar tata...unde scrie ca o accepta? Am pus o intrebare, puteti raspunde la ea sau judecata o lasati in seama altora abilitati?
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
adry., utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tatal dvs traieste, poate sa o dea afara (desigur, in instanta, pe calea unei actiuni in evacuare).

Alte discuții în legătură

Contestare drept abitatie sot supravietuitor danieladam danieladam Buna ziua! Tatăl meu a decedat de curând. Părinții mei erau despărțiți in fapt de mai bine de 4 ani, dar nu divortati. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Intrebare actiune evacuare MARCO002400 MARCO002400 Dupa moartea tatalui meu, in casa a ramas sotia lui si fiul acesteia, care nu este mama mea, tatal meu era recasatorit. Precizez ca el nu a avut copii din a ... (vezi toată discuția)