avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua , as avea nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea situatie .
Sunt subofiter de politie , am studii superioare de lunga durata in drept , si intentionez sa imi depun demisia din politie . intrebarea mea este urmatoarea : exista vreo posibilitate legala ca eu sa fiu trecut in rezerva(in urma demisiei) cu gradul de subinspector intrucat am terminat dreptul ? ex: cum se facea stagiul militar obligatoriu la Termen Redus pt cei cu facultate , la lasarea la vatra erau trecuti in rezerva ofiteri. Am si eu posibilitatea aceasta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:24, 11 Noiembrie 2009
Nu! Veti fi trecut in rezerva ca subofiter intru-cat nu aveti scoala de ofiteri.
La ce faceti dvs.referire e alta situatie prin faptul ca in timpul facultatii se facea instruire militara ofiteri de armata nicidecum de politie!
In Statutul politistului aveti specificat si cazul de care vorbiti? Daca nu, inseamna ca nu se poate.
La încetarea raporturilor de serviciu poliţistul este obligat ca în termen de 15 zile să se prezinte la centrul militar pe raza căruia domiciliază, pentru a fi luat în evidenţă ca rezervist cu specialitatea "poliţie" şi gradul militar echivalent gradului profesional avut la data respectivă în grupa de evidenţă a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de pensionare MIRCEA AVASILOAIE MIRCEA AVASILOAIE Buna ziua ,am 55 de ani ,am lucrat 23 de ani,la grupa 1,dar sunt si subofiter in rezerva ,as intreba nu pot benificia de pensie daca nu am fost activ decit in ... (vezi toată discuția)
Pensia militara pentru satisfacerea stagiului militar somon somon LEGE nr. 80 din 11 iulie 1995 privind statutul cadrelor militare Formă consolidată valabilă la data 28-08-2024 Articolul 9^1 [b]Cadrele ... (vezi toată discuția)
O intrebare popescuvirgil44 popescuvirgil44 La absolvirea unui master profesional, de catre un subofiter de politie, in cadrul Academiei Al.I.Cuza Bucuresti, cu durata de 2 ani,se acorda gradul de ... (vezi toată discuția)