avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua,
Suntem 9 frati, mama traieste iar tatal este decedat de 13 ani (in familie sunt 14 nepoti). Unul dintre fratii mei doreste ca noi ceilati 8 sa-i semnam la notar ca fiul lui sa primeasca toata averea ( insemnad casa, gradina si terenuri agricole, practic ne-a spus sa renuntam la tot printr-o declaratie la notar).
Mentionez ca nu s-a dezbatut nicio mostenire.
Eu impreuna cu alti doi frati nu suntem de acord, nu dorim sa semnam.
As dori sa stiu ce se intampla in acest caz? Se poate daca semneaza jumatate din frati sa obtina totul un nepot?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
maria6009, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:15, 9 Iulie 2020

Iulian 77 a scris:

Bună seara! Intreb mereu si nu primesc raspuns. Domnilor cum este posibil să se fi făcut succesiunea fără să ne anunțe si pe noi ceilalți nepoți. Suntem 5 nepoți dintre care 3 de la un fiu si 2 de la un fiu . Doi dintre ei au obținut certificatul de moștenitor fără sora lor si fără noi adică nu am fost chemați la succesiune dezbătută și nu știm ce este de facut... declarația lor ce ar fi putut să conțină..minciuni...notarul de ce nu și-a făcut datoria? Trebuie să cheme să citeze toți cei cu vocație succesorala.. cum din 5 nepoți se poate face doar la doi si acestia nu și-a inclus cel putin sora si nici pe noi 2 verii lor....

Si dvs cum ati fi putut să știți cati moștenitori cu vocație succesorala are defunctul X? Ati fi verificat unde?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Jeta Jeta Salutare! As dori sa mi explice cineva ce se poate face in situația de față : O casa este pe numele mamei lu tata care este decedată , la rândul său și ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Mostenire DAN 27 DAN 27 Din prima casatorie a rezultat un copil. Mentionez ca acel copil a ramas in custodia bunicilor din partea mamei inca de la cativa anisori in urma divortului. ... (vezi toată discuția)