avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat o căsuță (fost canton) în mijlocul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat o căsuță (fost canton) în mijlocul pădurii, dar până am perfectat actele drumul de acces a fost distrus total și căsuța parțial. Renovarea a fost foarte costisitoare, am șanse să recuperez cheltuiala?

Buna Anul trecut am gasit de vanzare o casuta fost canton in mijlocul padurii....am fost pe un drum forestier pana langa casa cu un auto de teren .Vazut ,placut ,luat a durat cam 4 luni actele pana la capat apoi am mers sa vad mai in detaliu casa .Surpriza o exploatare forestiera a distrus total drumul adica doar cu un buldozer mai era acces la casa .....urc pe jos o poteca destul de inclinata cam 20 minute si ajung ,inca o surbriza 2 arbori in casa unul prin acoperis in camera si unul in camara .Cu eforturi chiar foarte mari am dus toate materialele pe aceea coasta de munte,in spate si am renovat casuta acum ma gandesc sa chem in judecata directia silvica pentru toate neplacerile aceestea Mentionez ca vecinul meu care nu a avut grija de arbori si a distrus drumul este ocolul silvic probrietate de stat .(in cf scrie ca am dreptul de servitute pana la canton pe jos sau auto pana la 3,5 tone.renovarea a fost foarte costisitoare ....Oare ce e de facut?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia-i generalizata la nivel de Romania in ceea ce priveste drumurile forestiere, adica ocoalele nu-si fac treaba, in sensul ca nu investesc in drumuri si nu le intretin (decat de forma), iar cei care exploateaza padurea, efectiv nu au alte cai de acces la parchete, asa incat rezultatul este firesc, adica drumul se distruge, apoi se repara de mantuiala si povestea se repeta la nesfarsit.
Cu toate acestea We love Romania!

Dreptul de servitute va da dreptul de trecere cu piciorul sau cu auto pana la 3,5 tone, tocmai din acest motiv, ca sa nu stricati drumul, :)) , insa dreptul de servitute nu inseamna ca aveti la dispozitie un drum european acolo. In fine, din punct de vedere procesual se poate deschide o actiune in instanta, cu efect imprevizibil, deci cautati un avocat, sa vada ce se poata face.
(din punctul meu de vedere ar trebui sa va obisnuiti cu natura asa cum este)
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Complicat de gandit....Sa inteleg ca daca intr-o zi vei parca masina la 3 km de casa pentru ca a trecut *vasilica* cu buldozerul si casa o gasesti distrusa din vina unui vecin ...nu iti vei face probleme Asta e Romania si te apuci de lucru ...Poate asa o fi...Merci oricum.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu drumul v-am explicat, nu mai este nimic de adaugat.

Nu am inteles insa care-i treaba cu arborii din casa, adica cum au ajuns acolo. Daca au intrat prin acoperis, de sus in jos (si nu invers, cum se mai intampla), atunci persoana vinovata poate fi trasa la raspundere pe calea unei actiuni civile delictuale. Va trebui insa sa faceti dovezi. Daca veti avea avocat bine, daca nu, mai putin bine.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Circulația auto în fond forestier: legală, sau nu? codul silvic ... matei_dragomir matei_dragomir Circulația auto în fond forestier: legală, sau nu? Codul Silvic (Legea 46/2008) prevede că accesul auto/moto/atv este interzis în fondul forestier ... (vezi toată discuția)
Primaria defriseaza o padure pentru vilele unor privati - legalitatea actiunii Catalin981 Catalin981 Buna ziua. Am o intrebare legata de construirea unor vile (case de vacanta, nu pensiuni) pe un teren acoperit de padure. Situatia e urmatoarea: primaria din ... (vezi toată discuția)
Blocare cale de acces Adrian_V Adrian_V Buna ziua, incerc sa ajut o cunostiinta cu o problema pe care o are referitor la o cale de acces. Situatia de fapt este urmatoarea: 2 loturi de pamant, ... (vezi toată discuția)