avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat o căsuță (fost canton) în mijlocul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat o căsuță (fost canton) în mijlocul pădurii, dar până am perfectat actele drumul de acces a fost distrus total și căsuța parțial. Renovarea a fost foarte costisitoare, am șanse să recuperez cheltuiala?

Buna Anul trecut am gasit de vanzare o casuta fost canton in mijlocul padurii....am fost pe un drum forestier pana langa casa cu un auto de teren .Vazut ,placut ,luat a durat cam 4 luni actele pana la capat apoi am mers sa vad mai in detaliu casa .Surpriza o exploatare forestiera a distrus total drumul adica doar cu un buldozer mai era acces la casa .....urc pe jos o poteca destul de inclinata cam 20 minute si ajung ,inca o surbriza 2 arbori in casa unul prin acoperis in camera si unul in camara .Cu eforturi chiar foarte mari am dus toate materialele pe aceea coasta de munte,in spate si am renovat casuta acum ma gandesc sa chem in judecata directia silvica pentru toate neplacerile aceestea Mentionez ca vecinul meu care nu a avut grija de arbori si a distrus drumul este ocolul silvic probrietate de stat .(in cf scrie ca am dreptul de servitute pana la canton pe jos sau auto pana la 3,5 tone.renovarea a fost foarte costisitoare ....Oare ce e de facut?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua!
Situatia expusa trebuie analizata inca din momentele pre-incheierii contractului de vanzare cumparare, pentru a putea stabili conditiile culpei si ale raspunderii.
Daca daunele produse de pomi pot fi dovedite ca fiind cauzate de mana omului, se poate urmari firul lucrărilor in zona pentru a gasi vinovatul sau... responsabilul.
In ceea ce priveste situația drumului, acesta are un statut juridic aparte, nefiind supus regulilor generale de administrare.
Cazul trebuie analizat un pic mai in detaliu.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulația auto în fond forestier: legală, sau nu? codul silvic ... matei_dragomir matei_dragomir Circulația auto în fond forestier: legală, sau nu? Codul Silvic (Legea 46/2008) prevede că accesul auto/moto/atv este interzis în fondul forestier ... (vezi toată discuția)
Primaria defriseaza o padure pentru vilele unor privati - legalitatea actiunii Catalin981 Catalin981 Buna ziua. Am o intrebare legata de construirea unor vile (case de vacanta, nu pensiuni) pe un teren acoperit de padure. Situatia e urmatoarea: primaria din ... (vezi toată discuția)
Blocare cale de acces Adrian_V Adrian_V Buna ziua, incerc sa ajut o cunostiinta cu o problema pe care o are referitor la o cale de acces. Situatia de fapt este urmatoarea: 2 loturi de pamant, ... (vezi toată discuția)