avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere disciplinara c.i.m. dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere disciplinara c.i.m. dupa demisie

Buna ziua,
Am si eu o nelămurire...in 4.07.2016 am fost angajată la o societate comercială in functia de gestionar...la 29.09.2018 am avut o discuție contradictorie cu angajatorul și am plecat...având în vedere că el nu a îndeplinit ceea ce era scris în contract(adică 40 ore la saptamana si C.O 21 zile lucrătoare /an)realitatea fiind ca intr-o luna aveam doar 2 zile libere iar la C.O aveam 21zile incluse sambata si duminica iar ceea ce lucram in plus nu am primit nici un leu...citind codul muncii art81. Al 8 am plecat fara preaviz...
Azi am fost sunata de contabilă și înștiințata ca patronul vrea sa imi desfacă contractul de munca cu litera ,,i"... este corect ? Ce pot face?
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Ghitau , utilizator 18:23, 19 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Litera "i" nu mai exista... in prezent, desfacerea disciplinara a c.i.m. are ca temei art.61 lit.a C.mun.

Demisia dvs a fost inregistrata la angajator ?

Cornel Vasile a scris:

Litera "i" nu mai exista... in prezent, desfacerea disciplinara a c.i.m. are ca temei art.61 lit.a C.mun.

Demisia dvs a fost inregistrata la angajator ?

Nu a vrut să o înregistreze...am stabilit maine o întrevedere.
In acest caz, la data refuzului trebuie fie s-o comunicati prin posta cu confirmare de primire ,fie sa sesizati ITM-ul.

Reveniti cu detalii dupa intrevedere...pana la proba contrara, angajatorul are un avantaj - neinregistrarea demisiei , care presupune inexistenta acesteia si lipsa dvs de la locul de munca - si va poate desface disciplinar c.i.m.

p.s
Nu mai citati raspunsurile primite ... apasati direct butonul "raspunde".
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok.. revin dupa întrevedere...va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate desfacere cim greensea greensea Buna ziua Se constata lipsa in gestiune. Gestionara recunoaste in declaratie ca \\"isi mai acoperea din cheltuielile personale\\". Inteleg ca, potrivit ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca Mara c Mara c Un angajator iti paote desface contractul de munca dupa ce lai anuntat si ai facut cererea de demisie cu litera i\"sau indisciplinar doar pentru faptul ca nu ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi roxanac89 roxanac89 Buna ziua! Lucrez la o firma de un an si jumatate si as dori sa plec, cu demisie la zi.Nu as dori sa stau in preaviz. Ce se poate intampla daca nu imi accepta ... (vezi toată discuția)