Moștenire datorie la CAR 12.500 de lei, fără contract dar cu dobândă care zic doamnele de acolo că ar crește. Ce pot face pentru eșalonarea plății și stoparea dobânzii?
Buna seara, in urma decesului soacrei mele, am ramas cu o datorie la CAR de 12.500 de lei. Problema este ca nu exista un contract, iar doamnele de acolo spun ca dobanda creste in continuare. Ce pot face din punct de vedere legal, pentru esalonarea platii si stoparea dobanzii?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ati acceptat mostenirea (ma rog, sotul /sotia dvs)? Ati dezbatut mostenirea? Cum ati aflat despre acea datorie si cum ati ajuns dvs sa discutati cu doamnele de la CAR despre datoria soacrei dvs decedata?
Sunt necesare detalii pentru a se putea emite o parere.
Nu stiu cum e cu dezbaterea, insa de datorie am aflat de la colegele de munca. Am acceptat datoria, verbal, in ideea ca daca nu platim noi, vor plati persoanele care au girat pentru ea. Bunuri nu au fost mostenite, nu avea nimic pe numele ei.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu exista contract, care dobanda creste ? Intelegeti-va cu cei de la CAR pt o suma rezonabila pe care sa o platiti. Daca platiti, doar din omenie o faceti fata de persoanele are au girat-o, altfel, nu aveti nicio obligatie daca nu ati mostenit ( sotul) si bunuri.
danielleu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu exista contract, nu exista datorie. Este atat de simplu. CAR-ul poate spune orice. Inclusiv ca i-au dat soacrei decedate un avion personal si o insula in arhipelagul Fiji, dar cum nu pot sustine cu un contract, nu va pot pretinde sa platiti nimic.
La obiect, dobanda creste dupa care criterii? Stabilite cum si de catre cine si in ce mod? Toate astea ar trebuie sa existe intr-un contract. Daca nu exista, nu exista nici dobanda si nici datorie.