avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog frumos sa ma ajutati !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog frumos sa ma ajutati !

Sotul meu are 2 dosare penale pt furt calificat dar unul dintre ele va fi solutionat asteapta pedeapsa,persoana respectiva de la care a furat a fost de acord cu intelegerea si a retras plangerea. Dar pt celalalt nu a fost inca chemat. El mai are 2 dosare pt condus motocicleta fara permis. Acelea au fost solutionate a primit 2 ani cu suspendare si munca in folosul comunitatii. In timpul pedepsei primite el a fost prins conducand masina fara permis,motivul a fost pt ca eram eu insarcinata si trebuia sa ajungem de urgenta la medic,era si mama mea cu noi,iar masina era pe numele ei,ea nu poseda permis,a fost si ea chemata la politie,dar eu nu pt ca suntem casatoriti si nu pot fi martora asa au spus.Acum eu am nascut,ar putea fi un plus pt diminuarea pedepsei?. Acuma fost chemat pe schimbarea declaratiei sau cam asa ceva. Intrebarea mea e ,va scapa fara inchisoare,daca isi ia un avocat? Sau e un zadar? Sau macar cat va primi pedeapsa cel mai putin? Va rog sa ma ajutati si sa imi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: Ionuț Olteanu , Avocat 10:28, 22 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea se înțelege cate dosare penale are soțul dumneavoastră si pentru care infracțiuni a fost condamnat. Ceea ce este cert este faptul că dacă după condamnarea definitivă la pedeapsa cu închisoarea cu suspendarea executarii acesteia și pana la împlinirea termenului de supraveghere a mai săvârșit o infracțiune cu intenție (conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere) pedeapsa ce va fi aplicată va fi cu executare efectiva. Sfatul meu este să consultați un avocat, chiar daca sotul dumneavoastră va executa efectiv pedeapsa cu închisoarea, un avocat va poate ajuta să obțineți o pedeapsa cu închisoarea cat mai mică.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Ionuț Olteanu , Avocat
Si nu se poate nici cum sa scape de pedeapsa aceasta?
El nu este angajat,daca s-ar angaja s-ar putea sa faca sa primeasca sa execute pedeapsa la locul de munca?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Pedeapsa cu închisoarea cu executare efectivă se executa in penitenciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la un an inchisoare cu suspendare alexandra1988 alexandra1988 Am un prieten pe care la prins politia conducand fara permis,de curand a aflat ca a fost condamnat pt aceasta fapta la 1 an inchisoare cu suspendare,termen ... (vezi toată discuția)
Doua dosare penale stanciud89 stanciud89 am si eu o intrebare referitoare la cele doua dosare penale pe care le am,pe data de 3martie 2012 am condus un autoturism neinmatriculat si cu numere false,am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Octavian/2012 Octavian/2012 Buna ziua,am fost condamnat si ramas definitiv,in anul 2011,la pedeapsa de 3 ani cu suspendare pentru infractiunea de fals de moneda.In 2012 am fost depistat ... (vezi toată discuția)