avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

La iesirea in pensie definitiva din pensie de boala cand se recalculeaza pensia,valoarea ei va fi mai mare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:03, 12 Noiembrie 2009
Posibil sa fie mai mare ... nu stiu daca veti gasi un raspuns concret la intrebarea dvs.
La implinirea varstei standard prevazute de lege pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta beneficiarul pensiei de invaliditate poate opta pentru cea mai avantajoasa dintre pensii.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Teoretic, cuantumul pensiei ar trebui sa fie mai mare intrucat se adauga si stagiile asimilate. Practic, de multe ori punctajul mediu anual este ceva mai mic, datorita stagiului potential, fara a fi vorba despre vreo greseala a casei de pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)
Pensionare sot corneliamanescu corneliamanescu Buna ziua. Sunt noua pe forum si doresc sa pu o intrebare referitoare la modul in care se poate pensiona sotul meu. Este nascut in anul 1951, septembrie. A ... (vezi toată discuția)
Dilema pensionare anticipata Inna 05 Inna 05 Buna ziua Daca sunt nascuta in 05.1954, actualmente pensionata pe caz de boala din 03.2007, cu o vechime de 29 de ani si 8 luni, in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)