avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizație de creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizație de creștere copil

Buna ziua.
Am următoarea nelamurire. Am avut 2 contracte de muncă, 4h/zi la un angajator si 4 h/zi la alt angajator. Din februarie 2018 mi s-a încetat unul din contracte si s-a intregit norma de 8h/zi si salariul pe celălalt contract. Am nascut in luna august 2018 si stiu ca se cumulează veniturile pentru calculul indemnizației. Intrebarea mea este daca pentru angajatorul unde mi s-a încetat contractul in februarie 2018 se iau in calcul veniturile din perioada august 2018-septembrie 2017, chiar dacă 6 luni nu am venituri acolo sau din perioada februarie 2018-martie 2017 unde am avut lunar venituri. Luna nasterii copilului- august intra la calcul? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Andr3utza1991, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 20 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru luna nașterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizația de maternitate.

2. Se iau in calcul toate veniturile realizate in cele 12 luni eligibile pentru CCC, septembrie 2017 - august 2018.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Amydia Amydia Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca, pentru a beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului, am dreptul sa imi aleg cele 12 luni lucrate si sa le selectez ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil madalinagabriel madalinagabriel Bună ziua! Daca copilul e nascut in 27.08, pentru calcularea indemnizatiei de crestere copil se iau in calcul 12 luni de venituri nete incepand cu luna ... (vezi toată discuția)