avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie de la o persoana fizica,la alta persoana fizica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie de la o persoana fizica,la alta persoana fizica

Buna ziua,as dori sa stiu daca fiul meu imi poate dona banii proveniti din vanzarea unui apartament,unde aveam drept de uzufruct. Eu doresc sa cumpar un apartament,pot asta cu banii proveniti din aceasta donatie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Lascar , utilizator 14:11, 22 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate.
Da, puteti perfecta un act de donatie, in forma notariala.

Multumesc pt raspuns. As dori sa va mai intreb daca exista o suma limita de donatie. Se poate face o donatie sau un imprumut intre persoane fizice de 35.000 euro? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o suma limita.
In cazul unui contract de imprumut, daca suma imprumutata depaseste 50.000 lei, tranzactia se incheie numai prin virament bancar.
Totusi, avand in vederea ca e o suma mare, indiferent ce contract intentionati sa incheiati, va sfatuiesc sa detineti si un document bancar ca dovada a tranzactionarii banilor.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
raluk0207, utilizator
Multumesc inca o data,numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa il imprumut pe fiul meu cu o suma mai mare de bani ... braun braun doresc sa il imprumut pe fiul meu cu o suma mai mare de bani prin transfer bancar. este bine sa ii fac donatie la notar sau un contract de imprumut? ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor financiar pt cumparare apartament Josephine2016 Josephine2016 Buna seara, doresc sa cumpar un mic apartament si fiul meu s-a oferit sa ma ajute cu suma de 15000 de euro pe care ii are intr-un cont bancar in urma unei ... (vezi toată discuția)
Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 ... mitabiciclista mitabiciclista Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 de euro de trei cumparatori sot ,sotie si fiul majjor in varsta de 23 de ani in cote egale de 1/3 ... (vezi toată discuția)