avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl vitreg mi-a vândut o proprietate cu clauză de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl vitreg mi-a vândut o proprietate cu clauză de întreținere la domiciliu, dar a plecat la concubină imediat după semnarea contractului. Acum este foarte bolnav, în caz că decedează poate ea să atace actul?

tatal vitreg mi-a vandut cu clauza de intretinere la domiciliu o proprietate, cand nici nu iesisera actele de la intabulare m-a dat in judecata pt rezilierea actului insa pentru ca parasise domiciliu instrainat noua si cu dovezile aduse am avut castig de cauza noi.el nu a stat cu noi niciodata, timp in care noi avem mandate ca iam trimis bani, am fost la spital.acum fiind foarte bolnav si locuind in alta localitate la concubina noi nu putem afla cand moare ,sa il ingropam noi,asa cum scrie in contract.el are adresa de domiciliu la noi.ce putem face?ne este teama ca ,concubina il va ingropa fara sa ne anunte la ea in localitate ca apoi sa atace actul .nu au cununie civila cei doi.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concubina nu are si nu va avea niciun drept sa atace actul. Singura persoana in masura este tatal dvs vitreg.
V-ati indeplinit obligatia contractuala de intretinere.

Asadar, dumneavoastra ati asigurat subzistenta tatalui dumneavoastra.

Aveti documente care atesta acest aspect.

Obligatia contractuala de intretinere include si procurarea de alimente, asigurarea unor servicii, cumpararea unor bunuri.

Pana in prezent, dumneavoastra, ca parte contractanta, de buna -credinta fiind, ati realizat obligatia contractuala de intretinere.

Notificati o pe concubina tatalui dumneavoastra, prin avocat, pentru a mentiona, unde locuieste efectiv, pentru a organiza inmormantarea, precum si obiceiurile crestine aferente.

Adresati-va si PRIMARIEI, autoritatilor, in vederea identificiarii domiciliului concubinei.

Veti avea dovada ca ati facut toate demersurile necesare pentru a identifica domiciliul concubinei tatalui dumneavoastra, pentru a indeplini obligatia ce va incumba.

Totodata, este dreptul dumneavoastra de a participa la inmormantare si a organiza obiceiurile crestinesti.

Concubina nu este parte in contractul perfectat.

Nu are calitatea de succesor.

Aceasta nu poate invoca rezolutiunea contractului pentru neindeplinirea obligatiilor aferente.

Sancţiunea rezoluţiunii, chiar dacă se referă la prestaţia personală, are caracter patrimonial, pentru că ea este de natură să restabilească echilibrul patrimonial al părţilor contractante. în consecinţă, acţiunea în rezoluţiunea contractului de întreţinere poată fi intentată şi de către moştenitorii creditorului întreţinerii.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
@AV. GABRIELA GERBER
multumesc frumos

@ Ioana Stoica
adica fata tatalui vitreg chiar daca nu apare in contractual de vanzare cumparare poate ataca actul in conditiile in care divortul a fost facut cu mult inaintea intocmirii acestui act de vanzare-cumparare?
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator

Dupa deces, mostenitorii se pot adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere nicole852107 nicole852107 buna ziua.am si eu o problema ,poate ma ajutati umpic...in 1986 bunica mea le-a facut contract de intretinere parintilor mei pe cota de 2/8 din din casa si ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere julia30 julia30 Am facut un contract de intretinere cu parintii mei, acum 10 ani, erau sanatosi, bine. Locuiam cu ei de 19 ani, i-am dus la doctori, cumparaturi, medicamente, ... (vezi toată discuția)
Contract? nike nike acum 10 ani am cumparat un apartament cu trei camere pentru care am platit valoarea apartamentului si la pret s a mai adaugat obligatia mea , ... (vezi toată discuția)