avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare sume pentru activitatea de membru in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare sume pentru activitatea de membru in comisia de referendum

Se vor impozita separat sumele primite pentru activitatea de membru in comisia de referendum ? E nevoie de depunerea unei declaratii la Anaf?
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: kmy28 , utilizator 12:07, 23 Octombrie 2018
Da, se impoziteaza potrivit ART. 114 - Definirea veniturilor din alte surse, din Codul Fiscal. Nu depuneti nimic, va depune platitorul venitului.

Norme:
34. (1) În aplicarea art. 114 din Codul fiscal, în această categorie se includ, pe lângă veniturile enumerate la art. 114 alin. (2) din Codul fiscal, de exemplu, și următoarele venituri realizate de persoanele fizice:

d) indemnizațiile acordate membrilor birourilor electorale, statisticienilor, informaticienilor și personalului tehnic auxiliar pentru executarea atribuțiilor privind desfășurarea alegerilor prezidențiale, parlamentare și locale;


Iar potrivit art 115 si 116:

115
(1) Impozitul pe venit se calculează prin reținere la sursă la momentul acordării veniturilor de către plătitorii de venituri, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului brut pentru veniturile prevăzute la art. 114, cu excepția veniturilor prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. l).

116
(1) Contribuabilii care realizează venituri din alte surse identificate ca fiind impozabile, altele decât cele prevăzute la art. 115 alin. (1), precum și cele prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. l) au obligația de a depune declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 15 martie inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc frumos! M-am linistit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare haine pictate manual Remus_Rares Remus_Rares Buna ziua , As dori sa va intreb , in ce conditii pot vinde produse handmade fara a fi in ilegalitate? se poate face acest lucru fara a fi PFA ,sau SRL. etc.? ... (vezi toată discuția)
Impozitare achizitii lemn de la persoane fizice de catre composesorat gheniga gheniga Buna ziua,as dori sa intreb,cine plateste impozitul pe venit in cazul achizitiilor de lemn rasinoase de la persoane fizice.,cumpsaratorul sau ... (vezi toată discuția)
Angajare asociat unic in propriul srl ElenaLuisa ElenaLuisa Asociatul unic al unui SRL isi poate incheia un contract de munca, ca administrator cu o ora pe zi la un salar de 120 lei? sau e obligat sa-si puna salarul ... (vezi toată discuția)