avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu pe perioada participarii la conferinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu pe perioada participarii la conferinta

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta. Unul dintre angajati are incheiat contract individual de munca cu o durata de 4 ore pe zi. Daca se intampla ca uneori sa depaseasca norma de 4 ore pe zi, la sfarsitul lunii se aduna orele suplimentare si se regularizeaza prin plata unui spor de munca suplimentara stabilit conform CIM. Luna trecuta salariatul a participat la o conferinta externa, pentru care societatea a platit atat taxa de participare cat si cele legate de transport si cazare. Conferinta s-a intins pe parcursul unei zile intregi respectiv 12 ore. Tinand cont de asta, salariatul a simtit nevoia sa "contorizeze" cele 12 ore de participare la conferinta ca fiind ore de munca suplimentare, care vrea sa-i fie platite distinct. Dpdv moral nu consider ca fiind oportun a se plati aceste ore (suplimentare) tinand cont de toata conjunctura si deschiderea avuta din partea societatii in acest demers. Din punct de vedere legal exista vreo situatie in care salariatul sa fie indreptatit sa emita pretentii pentru aceste ore si angajatorul sa fie obligat la plata lor? Apreciez un raspuns rapid pentru aceasta speta. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 23 Octombrie 2018
Potrivit Codului Muncii, angajatiilor cu contract individual de munca cu timp partial le este interzisa efectuarea de ore suplimentare.

Art. 105
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
.....
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

Primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial constituie munca nedeclarata , sanctionata contraventional de catre ITM.

Mai multe detalii :
www.avocatnet.ro/articol_453...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

drept contractual geany828 geany828 sunt angajat cu o norma de 4 h ,la un fast food nu am calificare,cu toate acestea lucrez SAPTAMNAL 56 DE ORE IN INTERVALUL ORAR 16- 1H DIMINEATA IAR IN ... (vezi toată discuția)
Neregului contract de munca durata determinata utilizator000 utilizator000 Buna ziua, Eu am inceput un stagiu de practica platit la o companie in 15 martie 2016. Am semnat un contract cu durata 15 martie 2016 - 15 iunie 2016, de 4 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua R.corina D R.corina D Bună ziua as dori sa mă ajutați cu un răspuns la o problema pe care o am . Mă numesc Corina sunt angajata cu 4 ore și am o pensie de invaliditate gradul ... (vezi toată discuția)