avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este necesara angajarea cu CIM a administratorului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este necesara angajarea cu CIM a administratorului firmei pt a putea presta si calitatea de vanzator?

Buna ziua!

Situatia sta in felul urmator: administratorul unei societati care se ocupa cu vanzarea cu amanuntul, fiind si asociat la respectiva firma, poate presta si calitatea de vanzator pt o scurta durata zilnic, gen una-doua ore, in conditiile in care deja e angajata cu CIM cu program de 8 ore in alta firma, intrebarea fiind cea din titlu, adica daca exista consecinte legale care trebuiesc urmate in situatia data.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:58, 24 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti administrator si asociat unic nu este nevoie de contract de munca pentru a lucra in firma ca vanzator. Daca sunt doi asociati, cel care se implica ca vanzator sa aiba contract de munca.
Va multumesc frumos pentru raspuns, sunt doi asociati, dintre care unul lucreaza cu CIM deja in firma, iar cel de-al doilea il suplineste seara pentru maxim doua ore, dupa jobul full-time. O zi buna va doresc!
Nu exista text de lege care sa interzica cumularea celor trei calitati asociat - administrator srl -salariat.


Cornel Vasile a scris:

Nu exista text de lege care sa interzica cumularea celor trei calitati asociat - administrator srl -salariat.

Buna dimineata! Da, asta sunt de acord cu dvs., doar ca problema se punea invers, sa nu existe vreo incalcare a legii, in cazul unui control, daca respectiva persoana este in postura de vanzatoare, neavand un CIM care s-o indreptateasca in acest fel.
In actul constitutiv sau in actul de numire al administratorului se poate include defasurarea unei astfel de activitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere angajat full sau part ????? administrator + asociat battleat8 battleat8 Buna ziua. Am urmatoarele nelamuriri: - se poate ca eu in calitate de asociat intr-un SRL -microintreprindere neplatitoare de TVA- (format din 2 asociati) ... (vezi toată discuția)
Angajat la doua firme. leoneverde leoneverde 1 - Poate o persoana sa fie angajata simultan la doua firme? 2 - Pot fi ambele contracte de munca pentru 160 ore pe luna (norma intreaga) ? (vezi toată discuția)
Sunt angajat cu norma de 8 ore si doresc suplimentar norma de 4 ore ctin.alexandru ctin.alexandru Buna ziua, Sunt angajat cfull time intr-o societate si sunt la zi cu toate impozitele pe salariu.Mi s-a oferit sansa sa pot lucra si part time la o alta ... (vezi toată discuția)