avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru -pe valoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru -pe valoare

Buna seara !
Peste o saptamana , in urma decesului unuia dintre parinti , avem un proces de partajare .
Am inteles ca afost intrdusa o taxa de timbru -pe valoare .
Poate cineva sa ma lamureasca ce este cu aceasta taxa ?
Am inteles ca banii se recuperaza in cateva zile !
Dar unde se depun ?
Suma se recuperaza integral ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:32, 11 Noiembrie 2009
Taxa de timbru este de 3% din valoarea bunurilor partajate.
In cazul in care faceti tranzactie in instanta la primul termen , atunci vi se va restitui suma platita ca taxa de timbru.
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri imobile (terenuri si o casa) prin hotarare judecatoreasca dromaderu0105 dromaderu0105 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema - dupa moartea tatalui am facut succesiunea (eu, fratele si mama - sotia defunctului) in ... (vezi toată discuția)
Probleme tranzactie alinaalina alinaalina Parintii mei au incheiat o tranzactie, scrisa de un avocat, de impartire a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Pe citatia de la tribunal scrie ca ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in caz de divort UTILIZ UTILIZ Buna ziua, Eu si sotia mea suntem in divort. A introdus divortul din vina exclusiva a mea, iar acum am ajuns la o intelegere sa schimbam actiunea in divort ... (vezi toată discuția)