Am 18 ani,locuiesc cu mama mea ,iar tatal meu si-a intemeiat o alta familie.El m-a recunoscut pe mine,insa eu nu ii port numele lui,ci numele de domnisoara al mamei.Parintii mei nu au fost niciodata casatoriti,s-au despartit inainte de a ma naste eu. Tatal meu mi-a platit pensie alimentara 4 luni de zile,hotararea judecatoreasca exista..As dori sa -l dau in judecata pe tatal meu,dar as vrea sa stiu daca am nevoie de adresa lui,el e stabilit in Spania.Va rog sa ma ajutati cu mai multe informatii despre ceea ce trebuie sa fac.M-am gandit ca pentru inceput sa -l anunt poate ma inteleg cu el,pentru ca din cate am inteles acesta e caz penal.Eu nu vreau sa- i fac rau,doar sa-mi plateasca pensia alimentara.
Va puteti plinge si penal pentru savirsirea infractiunii prevazute de art. 305 lit.c cod penal folosind adresa de la ultimul domiciliu, dar mai bine ar fi sa incercati sa-l contactati pentru a nu ii face probleme
In cazul in care nu ii voi obtine adresa,eu oricum vreau sa-l previn si el n-o sa mi mai raspunda.Apoi o sa fac plangerea,el are si aici casa in Romania si stiu unde sta,ideea e ca nu stiu daca voi obtine adresa din Spania.Se ocupa cineva sa -l gaseasca sau pana nu fac rost de adresa totul ramane in asteptare.Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara?
lexyaly
de cand am divortat n-a platit odata pensia alimentara .cum pot face sa recuperez pensia din urma si daca e vreo modalitate sa se opreasca din salriul lui ... (vezi toată discuția)