avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aș dori să fac o acțiune în instanță pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aș dori să fac o acțiune în instanță pentru reconstituirea vechimii în munca 1998-2000. Sunt suficiente ca probe contractul din acea perioadă și o adeverință de salariu? Nu mai am cartea de muncă

As dori sa fac o actiune in instanta pentru reconsituirea vechimii in munca pentru perioada 1998-2000. Nu mai sunt in posesia carnetului de munca ci doar a contractului de munca inregistrat la Camera de munca. Fostul angajator a fost lichidat si activitatea a fost preluata de o alta firma ce mi-a eliberat o adeverinta de salar. Nu am posibilitatea de a aduce martori in proces.
Probele de mai sus sunt suficiente pentru obtinerea hotararii judecatoresti ? Procesul se va deschide impotriva Casei de pensii sau a firmei actuale ce a preluat activitatea fostului angajator?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 5 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La marea majoritate ,potrivit practicii Caselor de Pensii, actualizarea datelor pe baza documentelor probatoare se face doar daca sunt indeplinite conditiile de pensionare.
Periada este 1983-1987. Mentionez ca nu este vorba de alcatuirea dosarului de pensionare ci pentru actualul loc de munca pentru a beneficia de sporul de vechime. Multumesc.
In acest caz, nu aveti decat solutia sa va adresati lichidatorului sau a detinatorului legal al arhivei fostului angajator.
M-am adresat acestuia, adica celui care a preluat acea unitate( este vorba fosta ITSAIA Caransebes) iar raspunsul lor este ca nu se gasesc statele de plata pentru perioada pe care o solicit eu.
Daca aveti documente care sa ateste perioada lucrata, atunci promovati o acțiune în instanță pentru reconstituirea vechimii in munca.

Va trebuie copiii de pe : c.i.m., decizia de incetare a c.i.m. etc.

Alte discuții în legătură

Carnet de munca mimibella mimibella ce pot face daca mi sa pirdut c.m. pt.dosarul de pensionare (vezi toată discuția)
Care este procedura de reconstituire a cartii de munca Child2Lead Child2Lead Buna ziua, care este procedura de reconstituire a unei Carti de munca pierdute? Multumesc (vezi toată discuția)
Am pierdut cartea de munca cum procedez? o mai pot recupera si ... dinu154 dinu154 AM PIERDUT CARTEA DE MUNCA CUM PROCEDEZ.O MAI POT RECUPERA SI DE UNDE. (vezi toată discuția)