Aș dori să fac o acțiune în instanță pentru reconstituirea vechimii în munca 1998-2000. Sunt suficiente ca probe contractul din acea perioadă și o adeverință de salariu? Nu mai am cartea de muncă
As dori sa fac o actiune in instanta pentru reconsituirea vechimii in munca pentru perioada 1998-2000. Nu mai sunt in posesia carnetului de munca ci doar a contractului de munca inregistrat la Camera de munca. Fostul angajator a fost lichidat si activitatea a fost preluata de o alta firma ce mi-a eliberat o adeverinta de salar. Nu am posibilitatea de a aduce martori in proces.
Probele de mai sus sunt suficiente pentru obtinerea hotararii judecatoresti ? Procesul se va deschide impotriva Casei de pensii sau a firmei actuale ce a preluat activitatea fostului angajator?
Multumesc
Și ce vină au angajații cu perioadele înregistrate pe cărțile de muncă, dacă niște escroci de angajatori, nu plătesc taxele către stat ? Aceasta este o hibă legislativă care este pusă în cârca angajatului care de fapt și de drept trebuie să fie doar responsabilitatea statului pentru recuperarea taxelor neplătite de angajatorii rău platnici, nu mi se pare corect ca perioada muncită și înregistrată în vechea carte de muncă, să-mi fie ștearsă din cauza unor escroci !
Certati-va si cu cei care au adoptat Legea pensiilor (nr.263/2010) ... sunt intrutotul de acord cu dvs., ca nu salariatii trebuie sa plateasca in aceasta situatie.