avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil in Romania, proces custodie, mama in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil in Romania, proces custodie, mama in strainatate

Buna ziua,
speta la care avem nevoie de un sfat este urmatoarea: fratele meu s-a casatorit acum doi ani cu o fata care mai are un copil (3,5 ani- recunoscut de tatal biologic) dintr-o relatie anterioara dar fara casatorie. Fratele locuieste in Anglia de circa 7 ani (nu a luat inca rezidenta) unde s-a si cunoscut si cu actuala sotie care si-a lasat la aceea vreme copilul in grija parintilor. Acum, ea a nascut in Anglia un al doilea copil. Pe rol exista un proces de custodie intentat de mama care vrea sa isi ia si primul copil in Anglia, deoarece tatal natural se opune si nu doreste sa ii ofere procura. La prima infatisare acesta nu s-a prezentat, si-a trimis doar avocatul, nu are loc de munca (muncește cu ziua pe unde apuca, etc) si a declarat doar mamei ca va tergiversa cat mai mult acest proces. Intrebarea noastra este: se poate intenta un alt proces prin care instanta sa pronunte o solutie temporara ca mama sa isi ia copilul cu ea pana la solutionarea primului proces?
Cel mai recent răspuns: Alina Simionescu , Avocat 17:14, 25 Octombrie 2018
Buna ziua, se poate deschide un proces pe ordonanta presedintiala pt suplinirea consimțământului paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala suplinirea consimțământul parintelui alisa2009 alisa2009 Bună ziua...am fost casatorita timp de 10 ani ,unde a rezultat 1 copil...timp de 2 ani de zile am fost despărțită în fapt. În momentul de față am ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imi iau copilul langa mine djpadrecito88 djpadrecito88 Buna seara ! Se da urmatoarea situatie. O femeie a nascut un copil , tatal natural a decedat la scurt timp si nu a ma apucat sa il recunoasca. Fortata ... (vezi toată discuția)