avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa fara activitate si fara venituri
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa fara activitate si fara venituri

Buna seara! Pot sa imi fac PFA si sa nu am activitate si venituri cateva luni? daca nu am nici un venit trebuie sa platesc vreun impozit pe undeva? as vrea sa fac pfa pentru cursuri in domeniul artistic dar stiu ca va dura pana imi fac rost de contracte pe la gradinite, scoli etc. De aceea vreau sa stiu daca merita. Ca daca trebuie sa platesc taxe si impozite chiar daca nu am activitate nu prea merita.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 21:55, 8 Noiembrie 2018
Buna seara! Daca nu desfasurati activitate, nu aveti la ce sa platiti impozitul. Acesta este de 16% din venitul net. Ar mai trebui platit un CASS ( sanatatea), de 5,5%, tot din venitul net, atunci cand o sa obtineti venituri. PFA-ul se face rapid. Va faceti rezervarea de denumire si apoi inregistrarea la Registrul Comertuluui. La PFA trebuie sa aveti diploma in domeniu. Ar trebui sa fiti pregatita cu un contract cadru, cu carti de vizita si fluturasi, pentru ca contractele sunt cel mai importante. Mult succes!
multumesc! si apoi, cand o sa am si venituri ce o sa fac? ma duc la Anaf si platesc impozit? se plateste ceva lunar, trimestrial sau anual?
DA. Obligatoriu veti merge la Anaf. Aveti nevoie si de CIF. imediat dupa infiintare. Valorile la impozit sunt mai mici acum., de cand cu noile modificari. Acum am vazut raspunsul dvs. si mi-am dat seama ca nu v-am spus procentele corecte. Dar pana o sa aveti dvs. venituri... mai dureaza. Impozitul pe profit va fi 10%.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat
PFA-ul se face rapid si cel mai bine ar fi sa incercati mai intai sa va interesati de ceva contracte certe, adica inca nu senmati dar sa obtineti confirmarea sigura ca ce putin in acet an scolar o sa puteti lucra cu cateva centre scolare. Apoi deschideti in cateva zile pfa-ul, semnati contractele pe pfa, depuneti declaratia unica in maxim 30 de zile si la treaba. Succes!
Mai am o nelămurire. Stiu ca se plătește impozit pe venit, ceva la sănătate si la pensie.
Mi - a zis cineva ca daca vreau pfa trebuie sa am un contabil. Dar la ce folosește? Mai e ceva de făcut in afara de inozitele care trebuiesc plătite? Nu stiu. Întreb ca cineva care nu a avut de a face. Nu stiu ce face un contabil. . Sunt Artist. Dar ma gândesc ca nu e mare lucru sa vezi cați bani îți intra si sa daidin ei pe unde trebuie. Daca îmi scăpa ceva si chiar trebuie contabil va rog sa îmi spuneți. Am 4 copii si foarte puțin timp si de aceea as vrea ca pana ma apuc de treaba sa îmi fie totul clar ca sa nu ma complic prea tare atunci.

Alte discuții în legătură

Incepere activitate la pfa cattalinr cattalinr buna ziua, mi-am facut un pfa de cateva zile, care sunt pasii care trebuie sa-i fac dupa ce am obtinut certificatul de inregistrare? ca pfa in afara de ... (vezi toată discuția)
Care este impozitul pe venit pentru pfa? Andrei ramana Andrei ramana Am înființat decurgând un pfa cu codul caen 9001(activități de interpretare artistica).... Și as vrea sa știu care sunt următori pași de urmat cu ... (vezi toată discuția)
Anunturi google user277 user277 Buna ziua, sunt amator si am realizat cateva site-uri. Am facut-o din pasiune si au un nr mare de vizitatori zilnic. Doresc sa gazduiesc cateva anunturi ... (vezi toată discuția)