avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa fara activitate si fara venituri
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa fara activitate si fara venituri

Buna seara! Pot sa imi fac PFA si sa nu am activitate si venituri cateva luni? daca nu am nici un venit trebuie sa platesc vreun impozit pe undeva? as vrea sa fac pfa pentru cursuri in domeniul artistic dar stiu ca va dura pana imi fac rost de contracte pe la gradinite, scoli etc. De aceea vreau sa stiu daca merita. Ca daca trebuie sa platesc taxe si impozite chiar daca nu am activitate nu prea merita.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 21:55, 8 Noiembrie 2018
Nu vi se impune deloc folosirea unui contabil la pfa. Aveti de completat la zi registrul jurnal de incasari si plati si de depus anual declatatia unica din care rezulta ce aveti de platit la stat.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Stati linistit. Asa este, cum spune d-nul moderator Neagu. Aveti grija insa cand completati rubrica cheltuieli, sa decontacti numai ceea ce e strict legat de activitatea dvs. Aici poate ar trebui sa va consultati cu cineva de specialitate in conditiile in care nu sunteti sigur. Ex. Decontati culori tempera si pensule, dar nu si salam si prajituri de la supermarket. Puteti sa mai intrebati pe parcurs, pe masura ce se ivesc intrebari. Succes!
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepere activitate la pfa cattalinr cattalinr buna ziua, mi-am facut un pfa de cateva zile, care sunt pasii care trebuie sa-i fac dupa ce am obtinut certificatul de inregistrare? ca pfa in afara de ... (vezi toată discuția)
Care este impozitul pe venit pentru pfa? Andrei ramana Andrei ramana Am înființat decurgând un pfa cu codul caen 9001(activități de interpretare artistica).... Și as vrea sa știu care sunt următori pași de urmat cu ... (vezi toată discuția)
Anunturi google user277 user277 Buna ziua, sunt amator si am realizat cateva site-uri. Am facut-o din pasiune si au un nr mare de vizitatori zilnic. Doresc sa gazduiesc cateva anunturi ... (vezi toată discuția)