avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu Dacia Romania . Ce ma sfatuiti ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu Dacia Romania . Ce ma sfatuiti ?

Am achizitionat o masina noua , Dacia Sandero , prin dealerul Mac Auto din Slatina . Avansul l-am platit din luna aprilie 2018 , insa pentru ca am asteptat programul Rabla , am achitat integral masina pe 27 sept. 2018 , aceasta aflandu-se in curte la dealer , urmand ca pe 28 sept. sa merg sa o ridic . Cand m-am prezentat sa-mi iau masina mi-au spus ca nu pot sa mi-o dea pentru ca este blocata la livrare de catre cei de la Dacia , dintr-un motiv pe care nu mi l-au putut spune . Ulterior am aflat , dupa lungi insistente si nenumarate apeluri la "Vocea clientului" , ca are ceva probleme cu airbag-urile , probleme pe care nimeni nu mi-a spus cand le vor rezolva si nici nu am primit vreo instiintare oficiala , asa cum cosider ca era normal si aveam dreptul . Desi am tot insistat si le-am spus ca am nevoie de masina , eu nu am putut intra in posesia bunului achizitionat nici pana astazi , iar in urma discutiei avuta ieri 25 oct. atat cu reprezentantul dealer-ului , cat si cu cei de la "Vocea clientului" , nu se stie cand voi putea intra in posesie . Ce ma sfatuiti sa fac ? In eventualitatea unui proces cu ei , cam la ce costuri ar trebui sa ma astept ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: akmalex , utilizator 20:33, 26 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In aceasta situatie o actiune in instanta ar fi cea mai potrivita, daca nu mai doriti sa asteptati dupa masina. E de analizat contractul pe care l-ati semnat. Ce clauze sunt mentionate, termenul care s-a stipulat pentru livrare, penalitatile din contract, clauze penale eventual. Puteti solicita in instanta:
1.rezolutiune contractului si repunerea in situatia anterioara cu eventualele penalitati sau
2. obligarea la penalitati de intarziere si sa asteptati dupa masina sau
3.sa solicitati instantei sa oblige paratul la executarea obligatiei.

In functie de modalitatea aleasa se achita taxa de timbru si onorariul de avocat. In masura in care castigati litigiul acestea se vor recupera de la parat.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea
trebuie musai sa luati acea masina? cumparati alta! doar nu v-a facut rezervarea cu numar de serie
In momentul in care se achita avansul , se aloca si un nr. de serie de caroserie si aceea va fi masina . Cel putin , asa s-a procedat in cazul meu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accessorii dacia eddygont eddygont Buna ziua, Pe data de 19 Septembrie 2019 eu am achitat suma de 1600Ron reprezentand avans pentru un accesoriu Dacia. In prima faza au dat comanda de ... (vezi toată discuția)
Programul de innoire a parcului auto (remat) costin_c costin_c Salutare tuturor! Nevoia unui sfat m-a facut sa descopar acest site. Consider ca e o idee foarte buna existenta lui. Sa fiu mai scurt: am luat o masina ... (vezi toată discuția)
Dealer auto solicita 24% tva mariuselectric mariuselectric Problema neplacuta cu care ma confrunt este ca am incheiat un contract de achizitie a unui auto ____ in data de 23.04.2010.Am achitat avansul plus cele 3 ... (vezi toată discuția)