Va povesteam in urma cu vreo 2 saptamani ca nu mai primesc citatia pt primul termen . Citatia nu a venit pana acum, dupa o luna si ceva de la depunerea inaintarii. Din ce am inteles de la avocat a fost o problema pe care el nu o intelege la depunerea primei inaintari,dupa depunere am primit o citatie cum ca nu am respectat toate cerintele si avocatul a mao depus odata inaintarea in 2 exemplare. Spune ca e o problema dar nu isi da seama de ea. Citatia nu a mai venit .. stadiul procesului Fond. Ce se intampla???
Buna ziua,
INAINTAREA, INTAMPINAREA sau CEREREA INTRODUCTIVA, ce a depus avocatul?
De obicei citatia vine dupa cateva luni cu ceva vreme inaintea primului termen.
Intrebati avocatul ce a depus ca inaintare nu exista.
Intampinarea in dosar face paratul. Dvs ce calitate aveti ?
Parca sa zic ca as schimba avocatul caci ori nu a formulat bine actiunea (daca se mai solicita completari), ori nu are cunostintele necesare (daca nu isi da seama unde e problema), ori nu are disponibilitatea (de a merge si a se interesa de dosar), ori nu comunica pe intelesul dvs (referitor la desfasurarea procedurii).
In concluzie, daca sunteti reclamant si dosarul s-a depus il puteti verifica pe portalul instantelor. Daca actiunea este in regula, nu primiti nimic acasa cel putin o luna si jumatate caci ea (actiunea) este transmisa partii adverse care are obligatia de a formula intampinare in 25 de zile de la primirea adresei instantei, Abia apoi eventuala lui intampinare vi se comunica dvs spre a face un raspuns. Si intr-un final - dupa ce aceasta procedura administrativa se finalizeaza - se fixeaza un termen de judecata pt care veti primi o citatie.
Cand instanta cere ceva precizează clar.
Avocatul dvs ar trebui să înțeleagă ce ă cerut deoarece dvs. nu prea aveti cum sa înțelegeți.
Dacă va permite bugetul mergeți la alt avocat cu actele si poate va lămurește daca nu ar fi chiar ceva de neînțeles.
Problema dvs. este ca daca aveti probleme puteți pierde procesul.si.este bine sa stii daca exista sau nu o problema pentru ca si banii dati la avocat ii pierdeți odată cu pierderea procesului.
Si pe mine ma mai sicanau instanțele cerandu-mi sa depun copii conforme cu originalul,cand ceream insistent urgentarea, la câteva zile de la depunerea acțiunii numai ca sa mai tragă de timp...si sa se mai plimbe puțin dosarul.
Trebuia să merg la dosar cu două cereri.
Una ca au au copiile cerute la dosar si ă doua sa urgenteze.
Si se mai pierdeau câteva zile asa...
În general cand aperi tatii se intampla asa...nu si mamele , dar la dvs. e putin ciudat...
Si cu taxele de timbru mai păteam asa cand eram extrem de grăbit.
Taxa la dosar dar începeam să am îndoieli ca ar fi mai ca...poate a dispărut si trebuia sa verific.Si adesea dosarul era în birou la judecător în dulap si dulapul încuiat.Judecatorul mai intra si in concediu...pana primeam eu înștiințarea.
Nici instanțele sau o parte din ele nu sunt perfecte...
Greu de zis ce ar fi în cazul dvs...caci orice e posibil în justiție...pe noua lege cu accelerarea judecăților...
Pe vechea lege viteza putea sa fie foarte mare daca avocatul știa cum să pună problema.
Acum este foarte greu de controlat situatia de avocat si iti ia mult timp ( in ore poate ) să rezolvi niște chestii ciudate, ca de rezolvat tot ceea ce este rezolvabil se poate rezolva...