avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Din cauza unei greșeli materiale în autorizația de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Din cauza unei greșeli materiale în autorizația de construcție nu pot accesa un credit imobiliar. Cum au putut cumpăra ceilalți vecini? Vor avea probleme pe viitor?

Am aprobat un credit ipotecar, insa pot semna doar cand dezvoltatorul indreapta o eroare materiala din autorizatia de constructie: adica suprafata construita a fost inversata cu suprafata totala desfasurata.
Ideea ca ca aceea autorizatie de constructie e pt 2 blocuri, adica 148 apartamente - insa nici un alt vecin de-al meu nu a primit aceasta solicitare de la juridicul bancii la care facut credit.
Chiar nu se putea face vanzarea cumpararea asa?
Restul vecinilor cum au putut cumpara - vor avea probleme pe viitor?
A avut cam mult exces de zel notarul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adminibuc , utilizator 16:12, 8 Noiembrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa intelegem ca ati contractat un bun viitor? Adica blocul, acum nu exista?

Chiar nu se putea face vanzarea cumpararea asa?

Desigur, daca nu se vedea se putea face vanzarea. Este un fel de ghinion ...dar poate va prinde bine.

Restul vecinilor cum au putut cumpara - vor avea probleme pe viitor?

Nu o fi fost nimeni mai atent. In general, lumea nu citeste.

A avut cam mult exces de zel notarul?

Sau si-a facut datoria !
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
trandafir2, moderator
Sa intelegem ca ati contractat un bun viitor? Adica blocul, acum nu exista?
Blocul exista. E finalizat
dar poate va prinde bine.
La ce sa ne prinda bine - daca o sa vindem vreodata - cine ne cere noua autorizatia de constructie???? Am mai cumparat apartamente si nu a cerut nimeni autorizatia de constructie.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai, daca blocul exista, nu ar trebui sa intereseze prea mult ce scrie in autorizatia de construire, ci important este ca blocul sa fie cadastrat si intabulat. Este apartamentul inscris la cartea funciara?
Dupa cum am spus, in principiu, autorizatia de construire intereseaza doar daca imobilul urmeaza sa fie finalizat. Insa, daca este deja finalizat, intereseaza ce am scris in primul paragraf.
Cat priveste, alte situatii, uneori se cere autorizatia de construire atunci cand s-au facut modificari la interioare si planul cadastral nu corespunde cu realitatea, in caz contrar cumparatorul preia riscul amenzilor care pleaca de pe la 50.000 lei spre 100.000 lei.
Ce masuri pot lua eu impotriva acestui juridic cu care banca are semnat un contract?
Din cauza lui noi inca nu putem semna ctr de vanzare cumparare
Blocul nu poate fi cadastrat si intabulat fara autorizatie de construire. Nu poate fi nici macar receptionat.

Alte discuții în legătură

Posibile scenarii pentru fals in acte descoperit dupa achizitia unor imobile cu / fara credit bancar? big_bughy big_bughy Ma confrunt, impreuna cu mai multi vecini cu o problema. Am cumparat apartamente, de la un investitor/constructor, la un etaj construit prin supraetajare. ... (vezi toată discuția)
Etaj gresit in cf simona45 simona45 Daca in cf toate datele sunt corecte, dar e scris gresit etajul, pentru ca s-a obtinut autorizatie doar pe 3 etaje iar blocul are 4, ( si ca sa se \"acopere\" ... (vezi toată discuția)
Se poate anula autorizatia de construire pentru blocul in care locuiesc? danielbutean danielbutean Buna, In urma cu un an am cumparat un apartament intr-un bloc nou, apartament in care locuiesc acum. Blocul face parte dintr-un ansamblu rezidential ce ... (vezi toată discuția)