avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriere amenzi circulație
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriere amenzi circulație

doresc sa stiu cind se prescriu amenzile de circulatie
multumesc
Cel mai recent răspuns: metulica , utilizator 11:16, 30 Octombrie 2018
ARE STIU DAR DE CE TREBUIE SA INTRE IN ACEASTA BAZA CA SA AFLE SERIA SI NR PERMISULUI DE CONDUCERE CE TREABA ARE POL LOCALA CU PERMISUL DE COND OMUL SE LEGITIMASE CU C I
Pentru ca are dreptul. Daca cel caruia i s-au aflat datele permisului considera ca s-a facut un abuz in sensul asta, poate depune plingere penala impotriva agentului constatator.
"Art.20
(2) Pentru exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţiştii locali au acces, în condiţiile legii, la bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne. În acest scop, poliţia locală sau unitatea/subdiviziunea administrativ-teritorială, după caz, şi structurile abilitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne încheie protocoale de colaborare în care se reglementează
infrastructura de comunicaţii, măsurile de securitate, protecţie şi de asigurare a confidenţialităţii datelor, nivelul de acces şi regulile de folosire."
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
latka, utilizator
de acord dar contravenientul a primit amenda pt stationare nelegala pt aceasta fapta erau suficiente c i si talonul masinii si atunci pt ce pol local a mai cerut si permisul ?
Pentru ca face parte dintre documentele cerute la identificare. Asa procedeaza si politia rutiera.
da stimata dna dar exista o dif majora intre pol rutiera si pol locala pol locala conf oug 195/2002 si reg de funct hg 1391/2006 art 177 si 178 prevede clar cine poate aplica sanctiuni pe codulrutier si anume POLITISTII RUTIER CARE NU I TOT UNA CU CEI LOCALI MAI MULT LEGIUITORUL SPUNE SI CINE SINT POL RUTIERI OFITERI SI SB OFITER AG SPECIALIZATI SI ATENTIE!! IMPUTERNICITI DE INSP GEN AL POL ROM

Alte discuții în legătură

Solicit un răspuns referitor la competențele polițiștilor locali metulica metulica va rog sa mi raspunda cineva clar si precis la urmatoarele intrebari 1 pot cere politistii locali unui conducator auto pt al sanctiona permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa ne opreasca in trafic, politia locala ... sau rutiera romana icoman icoman Am gasit un comentariu interesant: [quot] Intrebare : cei de la control trafic (RAR) mai fac semne sa opresti (fara politiie rutiera cu ei) ce faci opresti ... (vezi toată discuția)