avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expertiză psihiatrică
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expertiză psihiatrică

Bună ziua! În ce condiții se poate cere expertiza psihiatrică pentru un membru al familiei, pensionar, ale cărui tulburări de comportament au devenit insuportabile pentru familie (agresivitate fizică, verbală, emoțională) și care prin acțiunile lipsite de discernământ riscă să-și piardă locuința, datorită unor împrumuturi făcute la diverși cămătari? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: m.suciu , utilizator 08:43, 27 Octombrie 2018
Puteti deschide, ca ruda, o actiune in instanta si sa solicitati instantei sa aprobe expertiza psihiatrica a persoanei respective.
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc frumos pentru toate lămuririle.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare persoana ca neavand capacitate de discernamant yssas yssas Buna ziua! As dori sa stiu care este procedura prin care o persoana din cadrul familiei poate fi declarata fara discernamant in conditiile in care refuza sa ... (vezi toată discuția)
Curatela pentru o persoană fără discernământ. care sunt pașii ce trebuie urmați? TAPACIAN TAPACIAN Care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a reprezenta o persoană cu Alzheimer, fără discernămînt -ma refer la pensie pentru a-i plati un loc la cămin ... (vezi toată discuția)
Refuzul tratamentului psihiatric și pierderea pensiei de invaliditate. ce se poate face cu un bolnav într-o astfel de situație? tudosievlad tudosievlad Am fost pensionar de boala psihica (tulburare afectiv organica, episod depresiv sever) in perioada 2002 - 2015 iar din 2017 sunt pensionar de varsta cu o ... (vezi toată discuția)