avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... taxa judiciara pt somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

taxa judiciara pt somatie de plata

Buna ziua!
Va rog mult sa-mi spuneti cat e taxa judiciara pt o somatie de plata, suma care urmeaza recuperata este de 8739,69 lei.
Am vazut mai multe pareri, am citit L 276/2009 si sunt f nelamurita privind acest lucru.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 17:33, 13 Noiembrie 2009
achiesez la cele spuse de dl av marcu .
taxa de timbru in cazul somatiei de plata este de 39 ron .
in cazul in care veti investi instanta de judecata cu o actiune in pretentii, taxa de timbru se plateste la valoarea pretentiilor !!
Platiti taxa de 39 ron, este o taxa fixa indiferent de valoarea creantei. Dar sa fiti atenti ca aceasta este o procedura speciala si va putea fi admisa numai daca intruniti conditiile prevazute de procedura somatiei de plata adica sa aveti o creanta certa, lichida si exigibila si un inscris care sa cuprinda aceasta creanta. Daca sunt mai multe probleme si nu puteti indeplini una din aceste conditii va sfatuiesc sa mergeti pe drept comun printr-o actiune in pretentii unde veti plati la valoarea creantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare timbru judiciar intre 0,30 ron si 5 ron ? in functie de opinia instantei ? discover discover \" Valoarea timbrului judiciar variaza in functie de opinia instantei unde este depusa sau judecata cererea avand ca obiect somatia de plata, intre 0,30 RON si ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru si timbru judiciar sunt fixe? Andrei T Andrei T cererea de somatie de plata adresata instantei trebuie timbrata cu taxa timbru si timbru judiciar. valoarea acestor doua taxe nu este fixa? (39 lei, respectiv ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Carmen Curelea Carmen Curelea As dori un raspuns la urmatoarea chestiune: Care este valoarea taxei de timbru pe Codul procesual civilm aplicabila la valoare la actiunile depuse pt. ... (vezi toată discuția)