avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De ce punctajul recalculat poate fi mai mic decat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De ce punctajul recalculat poate fi mai mic decat punctajul actual?

In toate interventiile explicative ale Ministrului Muncii precum si a specialistilor ministerului si ai Caselor de Pensii tin sa ne aminteasca mereu ca daca punctajul recalculat este mai mic decat cel aflat in plata, pensia nu va scadea. Logica este ca se mentine punctajul actual si pe baza acestuia se calculeaza pensia. Dar ce s-a schimbat intre timp cu punctajul pensionarului? Posibilitati ar fi mai multe;
- s-a gresit la calculul initial de Casele de Pensii?,
- s-a marit punctajul prin Legi si HG-uri si noua Lege a Pensiilor supusa dezbaterii in Parlament abroga aceste legi si HG-uri, implicit majorarile?.
- s-a marit punctajul in urma deciziilor in instanta pentru grupe de munca si acum sunt eliminate?.
- se aplica o crestere automata a punctajului cu 10% si tot mai este loc de scadere in final?
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 19:31, 29 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cauze:
1)O greseala la calculul precedent.
2)Scoaterea din calcul a stagiului potential si introducerea in locul lui a stagiului asimilat (Pensie de invaliditate).
Va multumesc. Uitasem de ce ati scris la punctul 2). Dar la mine punctajul a fost marit cu cei 12% pentru pensionarii din 2011, Mai departe era 17% pentru cei din 2012 si 2013 cand s-a dat ordonanta oug 1/2013. Cu aceasta ce credeti ca se intampla in noua lege?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa asteptam sa apara noua lege.
Am citit proiectul si nu am gasit referire la ordonante si legi care au modificat punctajul. Probabil vor fi abrogate, dar asa cum spuneti, sa asteptam forma iesita de la Parlament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie de invaliditate la modificare grad de invaliditate DraganFlorin DraganFlorin Sunt pensionar de invaliditate gr. II din anul 2011. La momentul respectiv, aveam stagiul total de cotizare realizat de 19 ani și 3 luni, stagiul de cotizare ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cu grupe de munca , pentru persoane cu handicap mediu ionescuion34@yahoo.com ionescuion34@yahoo.com Sant pensionat la data de - 01 09 1999 - ,pentru limita de varsta si vechime integrala ,conform legii -3/1977 - coroborata cu legea -57/1992 -, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pensionar , care s-a pensionat in luna iulie 2023, ... valentina2010 valentina2010 Buna ziua, Pensionar , care s-a pensionat in luna iulie 2023, conform legii 263/2010 si caruia i se va \"recalcula \" pensia conform legii 360/2023 , ar ... (vezi toată discuția)