avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contul bancar este necesar pentru firma nou infiintata?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contul bancar este necesar pentru firma nou infiintata?

Am deschis o firma pe data de 2 octombrie insa nu am deschis inca acel cont bancar pentru ca pur si simplu nu am incasari,facturi momentan.
Acel cont il pot deschide dupa ce lucrez cu capitalul prin banca sau este musai sa il deschid si daca firma e pe 0?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:52, 28 Octombrie 2018
Buna ziua,
Contul se deschide cu capitalul social de infiintare a firmei si este obligatoriu.
Consultati un contabil.
Am avut contul cu capitalul social si la banca doamna mi-a spus ca il pot lichida lucru pe care l-am si facut,spunanadu-mi totodata ca ar fi bine sa deschid cont cand incep sa misc lucrurile.Acum nu stiu ce sa zic.
Acel cont il lichidati urgent si dechideti cont pe firma doar daca in activitatea curenta veti avea nevoie sa lucrati cu incasarile si platile prin banca. Altfel nu are rost sa platiti comision lunar la banca degeaba.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere capital social de la banca kaseme kaseme buna ziua, sper sa fi nimerit forumul, avand in vedere ca intrebarea mea are legatura cu o banca. am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii poate fi ... (vezi toată discuția)
Capital social Aysekiydic05 Aysekiydic05 Buna seara!problema mea este urmatoareacapitalul social=200.din 2015 firma nu mai are activitate, toate declaratiile fiind pe 0.banii din contul firmei(capital ... (vezi toată discuția)
Informatii alin_b alin_b Buna seara, Am si eu cateva nelamuriri/intrebari, poate ma ajuta cineva (multumesc anticipat) 1.Am depus capitalul social, l-am mutat apoi intr-un cont ... (vezi toată discuția)