avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere contract de munca

Buna ziua ! In urma cu 5 luni (15.05.2018) am incetat activitatea in cadrul unei firme de comun acord cu angajatorul fara a efectua perioada de preaviz prevazuta in contract . In anul in curs( 2018) nu am efectuat nici o zi din concediul de odihna prevazut in contract in cadrul aceleasi firme pana la incetarea colaborarii . In acest caz ,am dreptul de a cere valoarea in bani a zilelor din concediul de odihna neefectuat de la firma respectiva?
Multumesc anticipat pentru raspuns !
Zi frumoasa tuturor!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Padu , utilizator 04:36, 10 Noiembrie 2018
Da. Acestea trebuiau calculate si platite o data cu ultimul salariu cuvenit.
Aveți dreptul de a cere c/v in bani a zilelor din concediul de odihna neefectuat de la fostul angajator.

Depuneți o cerere la acesta, iar în caz de refuz puteți :
- sesiza ITM-ul;
- promova o acțiune în instanta;
- apela la mediere.
Multumesc frumos pentru raspuns !!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz samanta samanta Buna dimineata, va rog sa imi spuneti, in baza carui articol din lege pot solicita efectuarea concediului de odihna in perioada de preaviz. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Neplata concediu de odihna -restant si neefectuat viky56 viky56 Buna ziua Societatea la care am lucrat mi-a dat un preaviz de 20 zile in luna noiembrie2009 Anterior in luna august 2009 am efectuat CO partial, ramanand 4 ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului de odihna stefan alexandru stefan alexandru buna ziua doresc un raspuns adecvat la urmatoarea mea problema -mi s-a desfiintat postul la o firma -cu acordul ambelor parti -mi s-a dat preavizul de 20 ... (vezi toată discuția)