avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa calda de la 2 furnizori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa calda de la 2 furnizori

Apa calda platim la 2 furnizori, la unul apa (rece) si la celalat valoare energiei termica (Gcal) care este necesar pt incalzirea unui m3 de apa rece.

La furnizorul de apa rece trimitem indexul consumat lunar, dar la cea care incalzeste nu toti locatari trimit caci nu consuma, (fiecare avand boiler).

Furnizorul de energie termica ne factureaza pausal Gcal . pt cei care nu raportam lunar apa consumata sau neconsumata. La noi in scara fiecare are contract individual cu furnizorii caci suntem o asociatie foarte mica.
Nu ar trebui sa se comunice cele 2 furnizori intre ele, daca raportez consumul pt furnizorul de apa de ce mai trebuie si pt cea de energie termica?
Cand l-am sunat pe furnizorul de energie termica ca nu consum apa calda , caci am boiler a raspuns ca o sa vina si o sa puna o plomba si atunci nu o mai factureaza Gcal. in pausal pt mine.
Chiar daca aceasta firma incalzeste apa cum poate sa puna o plomba daca apa (propriu zisa) respectiva este de la alt furnizor.?

nu e mare lucru sa raportez un consum la 2 firma dar le uit, mai ales ca nici nu consum, numai 1-2 ori pe an. Faptul ca le uit sa raportez si la ei platesc Gcal pausal ca si "penalitate" cum spun ei.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
zolyxx, utilizator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 13:01, 30 Octombrie 2018

zolyxx a scris:

fiecare are contract individual cu furnizorii caci suntem o asociatie foarte mica.
[...]
Cand l-am sunat pe furnizorul de energie termica ca nu consum apa calda , caci am boiler

Cele doua fraze citate se bat cap in cap.
Daca va preparati singur apa calda cu boilerul, de ce mai aveti contract cu furnizorul de apa calda? Sa va furnizeze ce?
Boilerul trebuia alimentat de pe teava de apa rece (deci contract numai cu furnizorul de apa rece) iar tevile de apa calda trebuiau sa fie prevazute cu dop sigilat (plomba, cum ii ziceti dvs).
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
CipM, utilizator
De 2-3 ori / an folosesc si apa calda de la furnizorul de energie termica. Pt asta inchid boilerul si deschid acela de la furnizorul de apa calda. Cand avem musafiri atunci nu ajunge boilerul. Cand imi trebuie boilerul atunci inchid apa calda de la furnizor si deschid apa de la boiler. (care este alimentat de la teava de apa rece) Faptul ca le folosesc putin nu cred ca trebuie plombat caci atunci nu mai pot folosi.

Gcal se poate factura pausal?
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
zolyxx, utilizator
Furnizorul de energie termica a inteles ca si mine, de aceea s-a oferit sa va puna dop. Nu trebuia sa introduceti boilerul in discutii. Nu folositi apa calda furnizata decat extrem de rar, asta e tot ce conteaza, nu conteaza motivul.

Da, daca nu le dati citirea, au dreptul sa va factureze pausal, sunt acoperiti de lege. Nu e o penalitate dar o puteti privi si asa.

Nu stiu de ce va propuneti sa tineti minte comunicarea indecsilor sau orice altceva repetitiv. Vad ca aveti calculator, probabil si tel mobil. Notati in calendar un eveniment repetitiv sau o alarma repetitiva pe telefon sa primiti un email/notificare la 1 ale lunii sau cand trebuie sa declarati.

In locul dvs as inceta contractul cu furnizorul de apa calda si as adauga un instant electric pt acele 2-3 cazuri pe an. De fapt as fi pus un instant (pe gaz sau electric) in loc de boiler de la bun inceput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)
Pret apa calda/apa rece in brasov medeus83 medeus83 1.as dori sa stiu de unde pot afla pretul corect al apei calde de care beneficiez.locuiesc intr-un apartament cu centrala de bloc si platesc aproximativ 20 ron ... (vezi toată discuția)
Furnizorul de apa rece nu vrea sa-mi faca conectare separata iulia_79 iulia_79 Doresc sa-mi fac bransament individual la apa rece, in schimb societatea in cauza nu-mi accepta dosarul pentru ca trebuie automat sa ma debransez si de la apa ... (vezi toată discuția)