Buna.doresc sa stiu daca dupa 21 de ani tatal cere test de paternitate cine il plateste si daca poate obliga copilul sa il faca.mentionez ca copilul are 21 de ani.multumesc
Testul este o probă care se cere într-o acțiune în tăgada paternității de pildă (sau în contestarea acesteia).
Dar este foarte tardiv, de vreme ce în lumina art 430, alin 1 din Codul Civil:
“Soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii.”
Datele expuse de dvs sunt totusi lapidare, ar fi bine sa mergeti la un avocat caruia sa-i expuneti exhaustiv situatia de fapt.
Intrebare
daniel marian
am fost casatorit cu o persoana pe care am luato insarcinata . la nastere am trecut copilul pe numele meu , in prezent suntem divortati . as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Fostul sot
CataAndrei
Buna ziua,
Fostul sot al actualei mele prietene, o da in judecata precum copilul din timpul casatoriei celor doi nu este al lui, cu toate ca acum 15 ani, la ... (vezi toată discuția)