avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM

Buna ziua,
In cazul in care in timpul petrecut la munca dezvolti o anumita patologie si nu mai poti presta in postul respectiv, institutia te poate concedia sau e obligata sa te repartizeze in alt departament?
(mai concret in cazul meu institutia este publica am functia de referent si raspund de arhiva institutiei. (nu exista post de arhivar ci este numire prin decizie de director, functia de referent fiind in departamentul Juridic, Relatii cu Publicul -adica tot ce tine de public , secretariat, hartogaraie, registratura , centrala tel cu exceptie juristilor evident) In acest timp datorita prafului si a mai stiu eu ce am dezvoltat o dermatita atopica si nu mai imi permite sa continui in acest loc! La ce sa ma astept?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:23, 7 Noiembrie 2018
Sunteti functionar public sau personal contractual (aveti c.i.m.) ?
personal contractual....la functionar public era alta situatie! (oricum nu inteleg de ce aceasta discriminare? atat dpdv financiar cat si legislativ...in cazul restructurarilor contractualii sunt primii...in fine...asta e alt topic)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O posibila concediere ar fi in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.
Expertizarea trebuie făcută de medici de medicina muncii .

Mai multe detalii gasiti aici :
[ link extern ]
Si daca aceasta inaptitudine este provocata de o boala dobandita in acel loc de munca? Ce obligatie are angajatorul in cazul deciziei de inaptitudine data de medicina muncii?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
(1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
(2) In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante potrivit alin. (1), acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii profesionale si/sau, dupa caz, capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
(3) Salariatul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.
(4) In cazul in care salariatul nu isi manifesta consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3), precum si dupa notificarea cazului catre agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului.
(5) In cazul concedierii pentru motivul prevazut la art. 61 lit. c) salariatul beneficiaza de o compensatie, in conditiile stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca, dupa caz.

Alte discuții în legătură

Recomandare medicala schimbare loc munca auguracraciun auguracraciun buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta: - un angajat primeste de la medic o recomandare pentru schimbarea locului de munca - nu certificat medical - ... (vezi toată discuția)
"inapt temporar" Danaioana Danaioana Un angajat din cadrul unei institutii publice prezinta angajatorului fisa de aptitudine de la medicul de medicina muncii din care rezulta faptul ca ... (vezi toată discuția)
Examen medicina muncii-rezultat negativ luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la examenul de medicina muncii. Ce se intampla cand in urma examenului anual medicul spune despre un angajat ca nu ... (vezi toată discuția)