avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu propietate si succesiune nefacuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu propietate si succesiune nefacuta

Multumesc! Daca se poate as vrea sa imi mai dati un raspuns la o situatie pe care v-o prezint in continuare. Bunica mea a decedat in 1971 si in 1991 s-a emis un titlu de proprietate pe numele bunicii pe 4300 mp teren o parte fiind pe locul casei bunicii(bunic decedat in 1960). A avut 8 copii din care traieste doar unul. Nu s-a dezbatut succesiunea dupa bunica si in total ar fi 16 mostenitori(nu ii cunosc pe toti s-au destramat fam. f, demult).Eu as dori pe cale legala sa imi iau partea(1/8).
Intrebare: Nu se poate face succesiunea pana la nivelul copiilor bunicii adica sa se imparta la 8 nominal pe pe copii urmand ca nepotii sa isi rezolve ulterior problema?
In cazul ca un var de al meu ( care este singurul la tara) spune ca foloseste acel teren ( desi nu il foloseste ca il da pasune la un cioban)poate sa invoce uzucapiunea.
E greu cu succesiunea si pentru ca trebuie sa deschizi actiune pe unii nu ii sti, cheltui bani pe care sa ii recuperezi si relatia intre toti ceilalti nu e tocmai cea mai buna.
Ce ma sfatuiti sa fac in situatia data. Multumesc anticipat. Adriana M.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:38, 20 Noiembrie 2018
Dacă toți cei 7 copii au decedat după bunica, da, se poate dezbate succesiunea după această.
Dar mai departe, moștenitorii fiecărui copil trebuie să își dezbată mostenirea pe cota de 1/8.
Deci ar fi de dezbătut 8 succesiuni, în total.
Multumesc.
In momentul cand se deschide succesiunea mostenitorii fiecarui copil trebuie sa aiba deschisa succesiunea dupa parinti(copii bunicii)? Ca poate nu vor sa faca succesiune mostenitorii dupa parinti sa nu cheltuie totusi se poate face aceasta succesiune?
Daca nu vor, o sa ramaneti asa, incurcati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunica madriana57 madriana57 Buna seara! Bunica a murit in 1971 si in 1991 s-a emis un titlu de proprietate asupra unui teren. As vrea sa fac succesiunea. Am mai multa intrebari la care ... (vezi toată discuția)
Succesiune madriana57 madriana57 Buna seara! Am vrut sa deschid succesiunea dupa bunica unde sunt mostenitori dupa ea 20 personane. Deoarece unii dintre mostenitori nu vor sa coopereze ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)