avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare PV contraventie HJ definitiva !
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare PV contraventie HJ definitiva !

Buna seara ,istanta a anulat PV contraventie definitiv emis de un politist circulatie ,pot sa-i fac plangere penala pentru abuz in serviciu ?pot sa-i cer daune morale ? am vreo sansa ? va multumesc anticipat!!!!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:15, 29 Octombrie 2018
Nu va împiedică nimeni sa formulați o plângere penală dacă considerați că acesta a săvârșit vreo infracțiune. Veți avea șanse minime că polițistul să fie trimis în judecată și eventual condamnat doar pentru că acesta a încheiat un proces verbal de constatare a contravenției care a fost ulterior anulat de instanta. Ar fi bine să consultați înainte de formularea oricărei plângeri un avocat. Succes!
Cu considerație,
Av. Olteanu Ionuț
Trebuie examinat cazul de avocat pe toate detaliile.
Simplul fapt ca ati castigat pe anulare nu inseamna ca veti avea si castig de cauza pe alte aspecte.

Este insa posibila si ipoteza cu abuzul in serviciu dar adesea este foarte greu de dovedit, iar procesele penale au ca baza de condamnare o vinovatie dovedita dincolo de orice dubiu.
Adica cel mai mic dubiu profita inculpatului.

Si este posibil ca in astfel de cazuri organul de ancheta sa aplice legea ca la carte in privinta garantiei absolute a prezumtiei de nevinovatie...fiind vorba de un politist...

Ca idee...exista prezumtia de nevinovatie garantata absolut dar fiind si politist...poate fi considerat chiar mai nevinovat decat ar fi...

Cand facea ancheta parchetul militar era alta discutie dar in prezent parchetul militar nu se mai ocupa de politisti.
La parchetul militar nu prea exista o diferenta intre un infractor de drept comun si un politist la cum se aborda ancheta...
Era un fel de DNA...in vremurile sale bune...ca sa intelegeti mai bine...
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezumția de vinovăție zvini zvini EXISTA PREZUMPTIA DE VINOVATIE?,SI DACA DA,IN CE CONDITII EA EXISTA? (vezi toată discuția)
Care sunt responsabilitatile agentului de circulatie atunci cand opreste un autovehicul pentru control? razvan.corleone razvan.corleone [b] Buna ziua ,as avea si eu o intrebare la prima vedere simpla : Care sunt atributiile agentului rutier(politistului) atunci cand opreste un autovehicul ... (vezi toată discuția)
Amenda proces verbal cu numele gresit Alexandru29031989 Alexandru29031989 Buna ziua, Am avut un eveniment rutier acum un an de zile, in urma acestuia am aflat ca aveam asigurarea expirata. Am primit o amenda de 1000 de lei, si ... (vezi toată discuția)