avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despre \"Executarea silita\" pe care o pot efectua ...
Discuție deschisă în Executare silită

despre "Executarea silita" pe care o pot efectua organele fiscale - modificari ale acestui "drept" in timp

Cu toata stima - Buna Seara !
Permiteti , va rog, am nevoie de lamuriri asupra urmatoarelor aspecte:
- dupa cum se stie, anteriorul Cod Fiscal (Legea 571/2003) cu Normele sale (HG 44/2004) specificau "dreptul" organelor fiscale de a efectua "Executari silite" asupra debitorilor; in actualul Cod Fiscal (legea 207/2015) acest "drept" este "dat" ca "de drept";

- ceea ce as dori eu sa aflu, daca aveti amabilitatea de a ma lamuri, va rog, sunt aspecte despre care retin ca am aflat tot de pe site-ul dumneavoastra, prin mailurile primite si anume ca "dreptul de executare silita" atribuit organelor fiscale a fost candva contestat; retin ca la un moment dat ar fi trebuit sa solicite Instantei acest drept care ar fi analizat in Camera de Consiliu solicitarea si abia upa o hotarare emisa puteau purcede catre executarea propriuzisa; retin ca s-a pus candva in discutie si "eludarea" acestui drept care ar fi fost apanajul Executorului Judecatoresc; retin ca au fost dDecizii in acest sens ale Curtii Constitutionale", hotarari de guvern, modificari de lege/legi.

Rugamintea mea este daca imi puteti exemplifica eventuale Hotarari ale CCR, Hotarari ori Ordonante de Guvern, modificari ale lelilor in acest sens pentru perioada dintre anul 2014 si 2017.

De existenta (cu date concrete) acestor eventuale "derogari"/ "exceptii", pentru mine, depind foarte multe.
As avea nevoie de ele pentru a le enumera in fata Instantei Curtii de Apel Bucuresti ca existand candva.

Cu tot respectul si consideratia cuvenita, va multumesc frumos daca ma puteti lamuri relativ la aceste aspecte !
Cu toata stima !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:44, 3 Noiembrie 2018
Cu toata stima !

Multumesc pentru eventuala intentie de a mi se raspunde intrebarii sus enuntate !
Am gasit cateva "date" referitoare la aceste aspecte intre timp desi nu am inca certitudinea ca le-am si inteles pe deplin...
Cu multumiri !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rugamintea mea este daca imi puteti exemplifica eventuale Hotarari ale CCR, Hotarari ori Ordonante de Guvern, modificari ale lelilor in acest sens pentru perioada dintre anul 2014 si 2017.

Față de rugamintea de mai sus, va spun sincer ca nu stiu cine va sta sa faca munca de cercetare juridica documentara pentru acea perioada, sau pana se va gasi cineva sa o faca va trece termenul de judecata. O astfel de lucrare necesita timp si dedicare. In plus, domeniul (financiar fiscal) este "extrem de atractiv" (a se citi, cu ghilimelele de rigoare) pentru o lucrare pro bono. Va sugerez, fara cea mai mica retinere, sa va adresati unui consultant fiscal.

Cat priveste incuviintarea executarii silite, de principiu, din totdeauna a fost in competenta instantei de executare si la un moment dat, prin niste modificari in codul de procedura civila, a fost data in competenta executorului judecatoresc (care printr-o incheiere de executor, facuta in biroul său, putea sa incuviinteze chiar executarea pe care tot el urma sa o faca, ceea ce nu era prea constitutional). Ulterior, dupa cateva luni si niste contestatii la CCR, s-a revenit si incuviintarea este data din nou in competenta instantei de executare. Insa, incuviintarile facute de executor in perioada in care legea stramba si-a produs efectele, raman valabil facute.
Cat priveste, majoritatea actelor administratiei locale sau ale anafului, sunt de regula titluri executorii si pot fi puse direct in executare, chiar daca mai apoi pot fi contestate, dupa caz.
Stimate DOMN,

Este arhi-suficient raspunsul DUMNEAVOASTRA.
Nu imi mai trebuie alte detalii...
Rugamintea mea, - intrebare, este daca v-as putea cita ?!
Solicit respectuos permisiunea DUMNEAVOASTRA de a "prezenta" o copie a acestui raspuns INSTANTEI !

Va Rog, asadar, Permiteti ?!

Cu stima !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, puteti sa folositi textul de mai sus, insa NU si numele de utilizator si nici statutul meu de moderator.
Dar puteti sa scrieti ca ati primit acest raspuns de pe un forum cu specific juridic (cat priveste numele forumului, va trebui sa intrebati administratorul).
Cititi in acest sens si Regulamentul acestui forum, aici www.avocatnet.ro/forum/main/...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia ccr nr. 895 din 17.12.2015 ecaliopi ecaliopi Potrivit deciziei CCR nr. 895 din 17.12.2015, art. 666 din L 134/2010 a fost declarat neconstitutional ... (vezi toată discuția)
Modificarea articol 666 cod procedura civila declarat neconstitutional DenisRif DenisRif La data de 18.12.2015 Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional art. 666 CPC in sensul ca executorii judecatoresti nu pot pune in executare decat cu ... (vezi toată discuția)
Ccr: executarea silita fara acordul instantei este neconstitutionala palsecam palsecam In nov 2008 am castigat un proces impotriva Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Parata a facut recurs. Insa acesta a fost respins de ... (vezi toată discuția)