Rugamintea mea este daca imi puteti exemplifica eventuale Hotarari ale CCR, Hotarari ori Ordonante de Guvern, modificari ale lelilor in acest sens pentru perioada dintre anul 2014 si 2017.
Față de rugamintea de mai sus, va spun sincer ca nu stiu cine va sta sa faca munca de cercetare juridica documentara pentru acea perioada, sau pana se va gasi cineva sa o faca va trece termenul de judecata. O astfel de lucrare necesita timp si dedicare. In plus, domeniul (financiar fiscal) este "extrem de atractiv" (a se citi, cu ghilimelele de rigoare) pentru o lucrare
pro bono. Va sugerez, fara cea mai mica retinere, sa va adresati unui consultant fiscal.
Cat priveste incuviintarea executarii silite, de principiu, din totdeauna a fost in competenta instantei de executare si la un moment dat, prin niste modificari in codul de procedura civila, a fost data in competenta executorului judecatoresc (care printr-o incheiere de executor, facuta in biroul său, putea sa incuviinteze chiar executarea pe care tot el urma sa o faca, ceea ce nu era prea constitutional). Ulterior, dupa cateva luni si niste contestatii la CCR, s-a revenit si incuviintarea este data din nou in competenta instantei de executare. Insa, incuviintarile facute de executor in perioada in care legea stramba si-a produs efectele, raman valabil facute.
Cat priveste, majoritatea actelor administratiei locale sau ale anafului, sunt de regula titluri executorii si pot fi puse direct in executare, chiar daca mai apoi pot fi contestate, dupa caz.