avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor

Buna seara.As dori sa stiu daca pot schimba numele copilului meu.Pe el il cheama ca pe tatal lui biologic,cu care nu am fost casatorita.Eu am obtinut in instanta tutela exclusiva si as dori sa ii schimb numele pt ca tatal biologic nu s-a implicat deloc in cresterea lui.Eu m-am casatorit intre timp si as vrea sa fim toti cu acelasi nume.Se poate??
Mai mentionez ca nu am cum sa dau de el ca sa il rog sa semneze vreo hartie si sigur cred ca ar refuza numai din rautate.Multumesc pt eventualele raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
Myra_bella, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:47, 30 Octombrie 2018
Buna seara,
Fara acordul tatalui biologic NU SE POATE.
Pana la urma acela e tatal.
Daca divortati din nou si va recasatoriti iar schimbati numele lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)
Cum schimb numele din actul de proprietate a imobilului dupa divort Nikole59 Nikole59 Buna ziua! La moartea mamei am mostenit locuinta actuala si cand am facut acceptarea de succesiune eram casatorita si aveam un nume.Am divortat acum si doresc ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui inainte de emigrare ContSters143223 ContSters143223 Buna ziua, Am divortat acum 10 ani, iar minorul mi-a fost incredintat in urma divortului. Intre timp m-am recasatorit. Dorim sa demaram procedurile de ... (vezi toată discuția)