Am fost chemata in judecata in data de 06.11.2018, citatia a fost scrisa pe data de 12.10.2018, si a ajuns la oficiul postal din localitatea mea abia pe 19.10.2018 iar eu am gasit citatia abia pe 23.10.2018. Nu stiu daca trebuie sau nu trebuie sa depun intampinare deoarece pe citatie se mentioneaza urmatoarele: " In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa. Cu copie actiune". De asemenea aceasta citatie nu a venit recomandata si nici cu semnatura de primire. Problema este ca sunt acuzata pe nedrept si vreau sa imi expun parerea mea si dreptul la aparare insa nu mai am destul timp sa scriu si sa trimit intampinarea plus dovezi. Va intreb urmatoarele: este valabila acea citatie avand in vedere ca nu spune nimic de intampinare ? daca trimit intampinarea cu cate zile inainte de 06.11.2018 trebuie sa ajunga la judecatorie astfel incat mai tarziu sa nu imi fie negat dreptul la replica sau eventuale probe/martori ? Este vorba de contestarea unui proces verbal de contraventie in urma unui accident auto in care, intr-o curba, soferul care venea din sens opus a intrat inainte de curba pe contrasens depasind linia continua , a luat curba fix pe mijlocul soselei si m-a lovit producandu-mi doar daune. Vinovatul contesta vinovatia si da in judecata politia care l-a sanctionat si pe mine argumentand ca, pe langa asa zisa nevinovatie, politistul i-a gresit 2 cifre din CNP si astfel acel proces verbal ar fi nul neputand sa plateasca amenda la jumate in cele 48 de ore. Gresirea CNP-ului este adevarata deoarece ordinea ultimelor 2 cifre este inversata insa restul datelor personale sunt corecte. Nimic nu lipseste din PV completat , singura greseala fiind acele 2 fifre din CNP. In plus, a scris 4 cuvinte indescifrabile la mentiuni, unde presupun ca din momentul semnarii PV-ului el contesta vinovatia. Atat eu cat si politia avem filmari care atesta ca celalat a fost vinovat, filmari care i-au fost aratate de politie si vinovatului atunci cand a fost chemat sa semneze procesul verbal insa el sustine in continuare ca eu am fost de vina.
Stimată doamnă, dacă vi s-a comunicat acțiunea pe 19.10.2018, puteți formula întâmpinarea în termen de 25 zile de la această dată, neintrând în calcul nici prima, nici ultima zi, sunteți în termen!
@doamnă, dvs sunteti probabil intervenient fortat in procesul dintre petent (cel care contesta pvcc) si intimat, caz in care pentru lamurirea cauzei ati fost introdusa in proces, asa incat in situatia dvs nu este incident termenul clasic de 25 de zile de la intampinarea prevazuta la art.201 si 205-208 cod procedura civila, insa la fel de bine va puteti face apararile, cererile si invoca exceptiile, pana la termenul ce v-a fost comunicat. Deci luati de bun termenul ce v-a fost comunicat.