avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunerea întâmpinării: începând cu ce dată ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunerea întâmpinării: începând cu ce dată trebuie să calculez cele 25 de zile?

Buna ziua,

Am fost chemata in judecata in data de 06.11.2018 printr-o citatie care a fost emisa in data de 12.10.2018, trimisa pe data de 17.10.2018 si a ajuns la oficiul postal din localitatea mea abia pe 19.10.2018.
Incepand cu ce data trebuie sa calculez acele 25 de zile in care pot depune intampinarea ? Cele 25 de zile trebui sa cuprinda si ziua cand instanta primeste intampinarea mea ? De ce instanta a stabilit sedinta atat de repede, adica pe 06.11.2018, daca aceasta data se afla in cuprisul celor 25 de zile in care eu pot trimite intampinarea ? Nu era corect ca sedinta sa aibe loc macar dupa 30 de zile de la data cand citatia a fost trimisa efectiv prin posta ? Judecatoria a trimis citatie abia pe data de 17.10.2018 adica la 5 zile dupa ce fusese emisa. In plus, nu stiu in mod clar daca trebuie neaparat sau nu trebuie sa depun intampinare deoarece pe citatie se mentioneaza urmatoarele: " In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa. Cu copie actiune". De asemenea aceasta citatie nu a venit recomandata si nici cu semnatura de primire. Problema este ca sunt acuzata pe nedrept si vreau sa imi expun parerea mea si dreptul la aparare insa nu mai am destul timp sa scriu si sa trimit intampinarea plus dovezi. este valabila acea citatie avand in vedere ca nu spune nimic de intampinare ? Daca decid sa trimit intampinarea, atunci trebuie neaparat sa ajunga inainte de 06.11.2018 sau poate ajunge si ulterior acestei date, evident respectand termenul de 25 de zile ?Daca ajunge ulterior sedintei din 06.11.2018 atunci instanta imi va nega dreptul la replica sau prezentarea de eventuale probe/martori ?

Eu am calculat ca pot trimite intampinarea pana pe data de 13.11.2018 calculand 25 de zile incepand cu a doua zi dupa ce am primit-o ( data postei din localitatea mea 19.10.2018 ). Este corect sau nu calculul meu ?
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Freudenstein , utilizator 08:35, 1 Noiembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Multumesc mult pentru raspunsul acordat. Voi merge la judecatorie sa depun personal intampinarea si cu aceasta ocazie voi consulta si dosarul.

Am cautat dosarul pe site-ul judecatoriei si am aflat ca pe data de 09.10.2018 a fost prima sedinta ( despre care eu nu am stiut nimic) in urma careia instanta a hotarat urmatoarele: "Amână judecata cauzei şi acordă termen la data de 06.11.2018,se citează părţile care nu au termenul în cunoştinţă. Se citează în calitate de intimat (eu) şi în calitate de asigurator (firma de asigurari RCA), cu copie de pe acţiune. Pronunţata în şedinţă publica, azi, 09.10.2018."
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Freudenstein, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata fara mentionarea intampinarii Freudenstein Freudenstein Buna ziua, Am fost chemata in judecata in data de 06.11.2018, citatia a fost scrisa pe data de 12.10.2018, si a ajuns la oficiul postal din localitatea mea ... (vezi toată discuția)
Calcul termen de depunere intampinare. bună ziua! vă rog frumos ... Adevar2 Adevar2 Calcul termen de depunere intampinare. Bună ziua! Vă rog frumos să mă lămuriți cu privire la următoarea situație de fapt: La data de 3 mai 2023 ... (vezi toată discuția)
Termene Martonze Martonze Am primit citaţie azi, 07.01.2014 pentru data de 29 ianuarie. Citaţia a fost emisă de judecătorie în 22.12.2014.În Rezoluţia citită pe site-ul ... (vezi toată discuția)