avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul termen de depunere intampinare. Bună ziua! Vă ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul termen de depunere intampinare. Bună ziua! Vă rog frumos ...

Calcul termen de depunere intampinare.

Bună ziua!
Vă rog frumos să mă lămuriți cu privire la următoarea situație de fapt:
La data de 3 mai 2023 ( data stampilei de pe plic) cererea de chemare în judecata ( divorț) a fost pusă la poștă de către judecatorie.
La data de 5 mai 2023 ( ștampila poștei) cererea de divorț ajunge în județul meu.
Poștașul a venit cu actele la poartă pe 12 mai 2023.
Am avut 25 de zile la dispoziție să depun întâmpinare.
Am depus întâmpinare la data de 30 mai 2023.
Astăzi am primit de la instanță o citație și răspunsul la întâmpinare, prin care avocatul soțului meu solicita decăderea mea din dreptul de a mai depune probe, pe motiv ca am depășit termenul legal de 25 de zile.
Pur și simplu sunt șocată , pentru că am apelat la un domn avocat ( care momentan e în excursie in Dubai și nu răspunde la telefon).
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adevar2 , utilizator 11:38, 10 Ianuarie 2024
din 13 mai incepe sa curga termenul pentru intampinare.. dvs ati semnat cu data cand ati primit cererea de divort ?

si daca ar fi luat in calul data de 5 mai ..intampinarea se putea depune pana pe 31.05 ..

Vă mulțumesc din suflet!
Nu,eu am semnat de primire când a venit poștașul, adică pe 12 mai 2023.
Dar oare dovada de predare a cererii de chemare în judecata ( semnata de mine) nu a fost trimisa de postaș înapoi la instanță?
Mă gândesc că instanța va verifica această dovadă de primire , pentru a afla adevărul și nu mă va decădea din dr.de a propune probe, doar așa că a cerut dl.avocat al soțului.
Mulțumesc mult de tot!
Faptul că cererea aceasta a venit de la un avocat ( care știe legea) , m-a băgat rău în panică.
Sunteti in termenul legal de 25 zile chiar calculand din data de 5. Tb sa faceti un raspuns la intampinare si sa arati acest lucru. Va verifica judecatorul si va decide.
Vă mulțumesc d-na avocat!Sănătate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac cererea pentru renunțarea chemării in judecată pentru pensia alimentara Nicoleta1234567 Nicoleta1234567 De curând m.am împăcat cu soțul meu și aș vrea sa.mi retrag acea plângere pentru pensie îmi puteți spune ce anume scriu in acea cerere va rog! (vezi toată discuția)
Bună seara! termenul de 25 de zile pentru întâmpinare, se ... Irisadi Irisadi Bună seara! Termenul de 25 de zile pentru întâmpinare, se socotește de la dată comunicării (prin poștă), sau de la data la care a fost înregistrată ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecatã potrivit noului cod de procedurã civilã sarah1985 sarah1985 Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat ... (vezi toată discuția)