avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept la vizitarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept la vizitarea copilului

Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 20:17, 31 Octombrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Categoric da!
Faceti o cerere scrisa la DGASPC, cu numar de inregistrare, in care invocati art 18 din L 272/2004, modificata si republicata:
"(5) In cazul in care parintele la care copilul locuieste impiedica sau afecteaza in mod negativ legaturile personale ale copilului cu celalalt parinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanta sau convenit de parinti, parintele la care nu locuieste in mod statornic poate cere serviciului public de asistenta sociala sau, dupa caz, persoanelor cu atributii de asistenta sociala in circumscriptia caruia se afla locuinta copilului sa monitorizeze relatiile personale cu copilul pentru o durata de pana la 6 luni.
(6) Monitorizarea permite reprezentantilor serviciului public de asistenta sociala sau, dupa caz, persoanelor cu atributii de asistenta sociala sa asiste la preluarea copilului de catre parintele la care nu locuieste in mod statornic, la inapoierea acestuia, sa realizeze intervievarea parintilor, a copilului si a persoanelor cu care copilul locuieste, precum si a altor persoane, in vederea intocmirii raportului de monitorizare.
(7) La finalul perioadei de monitorizare, reprezentantul serviciului public de asistenta sociala sau, dupa caz, persoana cu atributii de asistenta sociala care a intocmit raportul prevazut la alin. (6) poate propune prelungirea perioadei de monitorizare cu cel mult 6 luni, poate recomanda consilierea psihologica a unuia dintre parinti sau a ambilor, precum si o serie de masuri pentru imbunatatirea relatiei personale dintre copil si parintele la care nu locuieste.
(8) Raportul de monitorizare prevazut la alin. (6) se inmaneaza fiecaruia dintre parinti si poate fi folosit ca proba in instanta. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare raport monitorizare legea 272/2004 intocmit de primarie ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara. Imi poate expica cineva avizat cum se poate revoca sau anula un raport de monitorizare al relatiilor personale copil -parinte divortat ? E ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de vizitare coca83ro coca83ro Buna ziua, Fostul sot nu respecta programul de vizita impus in conventia incheiata in urma divortului. Are program de vizita 2 zile la inceputul fiecarei luni ... (vezi toată discuția)
Acord divort gabijuan gabijuan buna ziua :Am facut un acord de divort cu sotia(la prima infatisare) si am conventit amandoi la custodia comuna ,dar acum nu respecta acordul\' a spus ca o ... (vezi toată discuția)