avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca negasita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca negasita

Buna seara , am lucrat in anul 2001 ca agent de paza la firma de paza Bidepa avand obiectiv C.F.R.iASI, Firma de paza Bidepa mi-a facut cartea de munca ,am cativa ani munciti pe ia si nu o gasesc niciunde ,am fost si la I.T.M. Iasi dar nu este la dansi ,Va rog frumos daca ma puti ajuta sa mi-o gasesc. Numele meu este Lupascu Gheorghe . nascut la data de 22.0.4. 1974 in loc, Belcesti -IASI ,
Va multumesc

-nu se dau răspunsuri prin telefon-
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 1 Noiembrie 2018
In primul rand trebui sa stiti cum s-a chemat firma si unde avea sediul social (Bucuresti Ploiesti Pitesti etc.), pentru ca in Iasi nu a existat inregistrata la Registrul Comertului nici o firma Bidepa (din cele 27 care au in denumire cuvantul bidepa). Apoi mergeti la Registrul Comertului si vedeti daca mai functioneaza firma. Daca functioneaza puteti sa va adresati in scris la sediul social si sa solicitati eliberarea carnetului de munca. Daca firma nu a avut aprobare sa tina carnetele de munca ale salariatilor exista posibilitatea ca aceasta sa fie la Inspectoratul Teritorial de Munca din judetul unde are sediu social firma si in acest caz tr sa va adresati la ITM din acel judet (tot in scris prin posta).
O alta varianta ar fi cazul in care firma a avut aprobare sa tina carnetele de munca (asta se poate afla de la ITM-ul din judetul unde firma are sau a avut sediul social) dar intre timp firma a fost lichidata. In acest caz rebue sa solicitati de la registrul Comertului cine a fost lichidatorul si sa va adresati acestuia sa va elibereze cartea de munca pt ca el detine arhiva firmei lichidate.
Bidepa este o societate de paza - sediul l-a avut pe Bucuresti - si care a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca .

Asadar , carnetele de munca nu se regasesc la ITM .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua si la multi ani ! ( doamnelor si domnisoarelor) . ma ... Ioan Doru Morteanu Ioan Doru Morteanu Buna ziua si LA MULTI ANI ! ( doamnelor si domnisoarelor) . Ma numesc Ioan Doru Morteanu. Pentru intocmirea dosarului de pensionare am nevoie de adeverinte de ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ratacit la "lichidator" bogdanam2 bogdanam2 Buna ziua, Am urmarit pe site-ul DVS mesajele prind carnete/carti de munca pierdute, cu toate acestea situatia mea este diferita si imi permit o noua ... (vezi toată discuția)
Sediu social alexandra68 alexandra68 Am o firma care si-a mutat sediul social in iunie 2009 din cluj. Cum se procedeaza pentru a depune declaratiile de comision si statele de plata pe luna iulie ... (vezi toată discuția)