Bună ziua!Vă rog să mă lămuriți și pe mine referitor la acceptarea succesiunii...Nu inteleg în cât timp de la decesul tatălui ar trebui să fac declarația la notar pt a nu pierde dreptul de moștenitor...6 luni sau un an?Mentionez că tatăl meu a decedat,iar mama vitregă stă în locuința achiziționată împreună.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca persoana dupa care se dezbate mostenirea a decedat inainte de 1 octombrie 2011, termenul de optiune succesorala era de 6 luni de la data decesului.
Daca persoana dupa care se dezbate mostenirea a dececat dupa 1 octombrie 2011 (cand a intrat in vigoare noul Cod civil), termenul de optiune succesorala este de 1 an de la data decesului.
Termenul este de 1 an de la data decesului.
Este indicat sa procedati în acest mod daca nu deschideți dezbaterea succesorala si mai așteptați.
Ea nici nu are interes sa dezbată moștenirea.
Si nici nu va putea sa va sara din schema.
Succesiune
papiotta
Buna seara
Mama a decedat in luna iunie.
In 1993, dupa decesul sotului(al doilea), s-a dezbatut succesiunea la care au participat mama si cei doi copii ai ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire
olympya
buna ziua.
va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)