avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarația acceptare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarația acceptare mostenire

Bună ziua!Vă rog să mă lămuriți și pe mine referitor la acceptarea succesiunii...Nu inteleg în cât timp de la decesul tatălui ar trebui să fac declarația la notar pt a nu pierde dreptul de moștenitor...6 luni sau un an?Mentionez că tatăl meu a decedat,iar mama vitregă stă în locuința achiziționată împreună.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:18, 1 Noiembrie 2018
Mergeti la un notar public pt o declaratie expresa inainte de a se implini un an de la data decesului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la un notar public pt o declaratie expresa inainte de a se implini un an de la data decesului.
acest răspuns util
Daca persoana dupa care se dezbate mostenirea a decedat inainte de 1 octombrie 2011, termenul de optiune succesorala era de 6 luni de la data decesului.
Daca persoana dupa care se dezbate mostenirea a dececat dupa 1 octombrie 2011 (cand a intrat in vigoare noul Cod civil), termenul de optiune succesorala este de 1 an de la data decesului.
acest răspuns util
Termenul este de 1 an de la data decesului.
Este indicat sa procedati în acest mod daca nu deschideți dezbaterea succesorala si mai așteptați.
Ea nici nu are interes sa dezbată moștenirea.
Si nici nu va putea sa va sara din schema.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune papiotta papiotta Buna seara Mama a decedat in luna iunie. In 1993, dupa decesul sotului(al doilea), s-a dezbatut succesiunea la care au participat mama si cei doi copii ai ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)