Ionut.ion a scris:
Eu cred ca reprezentantilor ISU va trebui sa raspunda...
Se poate face un sistem de inchidere/deschidere cum este la usa principala...
Studiati legea asociatiilor de proprietari, 196/2018, trimiteti intrebarea in scris,presedintele este obligat sa va raspunda...
Vedeti ce zic cei de la ISU si decideti apoi cum actionati in continuare...
Da, cu ISU ati putea rezolva fără proces.
Este o idee foarte buna.
Este o mare problemă cu abuzurile asociațiilor de proprietari deoarece nu mai au frică nici de avocați și nici de justitie.
Avocații sunt cei care cer aplicarea legii dar instanțele sunt prea miroase.
Este si o problema legata de faptul că toate cheltuielile cu avocatul ar trebui achitate de asociatie adica de către toți membrii ei.
De aceea, cei din conducere daca stiu sa manipuleze majoritatea membrilor asociatiei nu vor avea probleme cu ei.
Pe scurt, daca președinții si administratorii din asociații nu se tem de judecători de ce s-ar teme de avocați pentru ca avocatul nu poate face decât cât poate si judecătorul, prin demersurile sale...
Si cu amenzile exista o problema daca este amendată asociația si nu cel vinovat ca încalcă legea sau face abuzuri.
Solutii juridice se pot gasi dar trebuie să existe unitate si atunci lucrurile devin simple dupa parerea mea.
Poate ca ar fi bine ca asociațiile sa angajeze avocați care sa ii consilieze pe toti si nu doar asociatia pe partea conducerii.
Problema ar fi însă aceea ca avocatul ar deveni judecătorul privat al asociației si conducerea nu ar vrea echilibru si justețe ci sa poata face ce vrea si abuzuri.
Încercați să vedeți daca reușiți să implementați variantă cu avocatul judecător imparțial si atunci lucrurile vor reveni pe un făgaș normal.
Ar cam.lua însă și locul președintelui pe decizii juridice...si daca ei vor sa domine...nu vor accepta...
Dar, de ce sa platiti voi avocatul.asociatiei ca sa apere conducerea?
Încercați să analizați acest aspect cu restul membrilor asociației ca sa aveti justețe si imparțialitate.